anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Lista oficiilor poştale unde se vor da testări în vederea disponibilizărilor

Până acum 67 de angajaţi de la Poştă s-au înscris voluntar în programul de concedieri colective. In total, şefii au decis că firma are în Iaşi un surplus de 79 de salariaţi.

GALERIE
protest sindicatului lucratorilor din posta 11
 • protest sindicatului lucratorilor din posta 11
- +

Doar la o treime din oficiile poştale din judeţ se vor da testări în perioada următoare, testări ce se vor finaliza cu disponibilăzări colective. Potrivit Elenei Bărlescu, lider de sindicat în Iaşi în cadrul Companiei Poşta Română, la ora actuală există în total 29 de oficii poştale, din care 14 sunt urbane, iar cincisprezece se află în mediul rural.

 

De precizat este faptul că doar în nouă oficii se vor organiza testări. Până în prezent am primit 67 de opţiuni, prin care angajaţii şi-au exprimat dorinţa de a pleca din Poştă, în condiţiile în care excedentul este de 79 de salariaţi. Totuşi, pot afirma că şi un om dacă pleacă, tot te doare sufletul”, a declarat Elena Bârlescu, lider de sindicat. Aceasta a mai spus că în ceea ce priveşte factorii poştali din municipiu, aceştia pot răsufla uşuraţi, pentru că toţi cei ce au dorit să rămână o pot face, întrucât numărul de opţiuni pentru a pleca este egal cu excedentul de la nivelul poştaşilor. De cealaltă parte, însă, în ceea ce priveşte casierele şi oficiantele, lucrurile se schimbă. De exemplu, la oficiile poştale 1, 3, 4, 13 şi 8 din municipiu, dar şi la Târgu Frumos se vor da testări pentru câte un post de oficiant. Mai apoi, la oficiul 11 din Alexandru cel Bun vor fi organizate testări pentru funcţiile de casier, respectiv oficiantă. În acelaşi timp, la Hârlău se va da concurs pentru un post de factor poştal, la Paşcani pentru posturile de oficiantă, dar şi factor poştal. “În ceea ce priveşte concursurile, ele vor fi organizate la nivel de oficii, dar şi pe categorii de funcţii. Testele se vor organiza la nivel naţional şi vor avea loc în perioada 28-31 august, în fiecare oficiu unde există excedent de personal. Vreau să precizez că vom face în aşa fel încât programul cu publicul să nu fie afectat deloc în intervalul în care se vor da testări”, a mai precizat Elena Bârlescu. În ceea ce îi priveşte pe cei care totuşi vor pleca din instituţie, ei vor face acest lucru prin disponibilizare colectivă, prin ordonanţa 36. Angajaţii care nu vor mai lucra la Poşta Română vor primi bani în funcţie de mai multe criterii, printre care se află şi vechimea, cu toate că avem şi salariaţi destul de tineri. Sperăm totuşi ca lucrurile să revină la normal într-o perioadă cât mai scurtă”, a conchis liderul de sindicat. Un alt aspect demn de precizat este că vreme de câteva săptămâni procesul de disponibilizare colectivă din cadrul Poştei Române a fost blocat, întrucât nu existau bani, însă recent au fost allocate 7,4 milioane de lei pentru acest lucru. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.