anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

LISTA ONG-urilor care au câștigat 400.000 de lei de la Primăria Iași pentru diverse proiecte

GALERIE
bani
 • bani
- +

Municipalitatea va finanţa în 2016 zece proiecte depuse de organizaţii neguvernamentale. La sfârşitul săptămânii trecute, o comisie specială de la nivelul primăriei a analizat 27 de propuneri de proiecte depuse de societatea civilă. 

Dintre acestea, au fost selectate 10 pentru finanţare, valoarea fondurilor nerambursabile fiind cuprinsă între 22.000 şi 70.000 lei. „Proiectele câştigătoare vizează intervenţii sociale diverse, precum grupuri vulnerabile de copii şi tineri, persoane cu dizabilităţi, dar şi vârstnici. Nivelul de finanţare pentru fiecare proiect a fost stabilit în urma analizei documentaţiei financiare“, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga. Cel mai mare punctaj (93 din 100) a fost al Fundaţiei Servicii Sociale Bethany cu proiectul „Centru de consiliere şi sprijin pentru copii şi tineri cu dizabilităţi“ (52.000 lei). 
 
 
Lista poate fi consultată și în format PDF
 
Alte proiecte au constat în „Casa Vârstnicilor este acasă“ (Asociaţia „Sf. Damian“, 50.000 lei), „O viaţă demnă pentru fiecare“ (Asociaţia „Psiterra“, 30.000 lei), „Pasiuni de vacanţă - Împreună pentru tineri şi copii“ (Asociaţia „Pentru Dezvoltare Continuă Ad Plus“, 28.000 lei), „Împreună pentru copii“ (Asociaţia „Alternative Sociale“, 35.000 lei), „O nouă şansă prin educaţie“ (Asociaţia „Salvaţi Copiii“, 70.000 lei), „Prin joc îmi regăsesc copilul“ (Asociaţia „Surâsul Albastru“, 22.416 lei), „Vocea ONG pentru servicii sociale“ (F.O.N.S.S., 55.000 lei), „Integrare prin dezvoltare“ (Centrul Diecezan Caritas Iaşi, 35.800 lei) şi „Voluntar pentru un copil cu autism“ (A.N.C.A.A.R., 21.784 lei). 
 
În total, cele zece proiecte vor beneficia de o finanţare din partea municipalităţii de 400.000 lei, sumă maximă pusă la dispoziţie de primărie pentru astfel de proiecte în anul 2016. Faţă de anii precedenţi, reprezentanţii autorităţii locale au subliniat că procesul de selecţie a fost mai elaborat, în contextul în care din comisia de analiză au făcut parte, pe lângă oficiali ai primăriei, şi persoane din mediul universitar.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.