Lista proiectelor pe care Primăria Iaşi le vrea finanţate prin Programul Saligny
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Lista proiectelor pe care Primăria Iaşi le vrea finanţate prin Programul Saligny

GALERIE
lista, investititii, saligny
 • lista, investititii, saligny
- +

Peste 125 de milioane de lei pentru 22 de obiective de investiţii

 

O listă cu 22 de proiecte de investiţii pentru care Primăria Iaşi încearcă să obţină finanţarea prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” urmează să fie aprobată astăzi de consilierii locali reuniţi în şedinţă extraordinară. Cele 22 de proiecte de hotărâre au apărut alături de cele numai două aflate iniţial pe ordinea de zi - aprobarea împrumutului de 56,5 milioane de lei pentru cofinanţarea unor proiecte europene şi constatarea vacantării unui mandat de consilier după demisia lui George Pleşu (USR) din Consiliul Local.

Cel mai scump proiect pentru care va fi depusă cerere de finanţare prin PNI, aşa-numitul PNDL 3, vizează reparaţii capitale la infrastructura Pasajului Socola, 38 de milioane de lei (inclusiv TVA). Pentru modernizarea Şoselei Bucium se cer 28,77 milioane de lei, iar pentru strada Aurel Vlaicu, 16 milioane. Cel mai mic proiect de investiţii pentru care va fi solicitată finanţare prin PNI este modernizarea străzii N. Istrati (lângă Colegiul „C. Negruzzi”): 473 mii lei, pentru o lungime de 81 de metri.

Iată lista obiectivelor pentru care va fi cerută finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”:

- modernizarea Aleii Copou - un milion de lei

- modernizarea străzii Th. Văscăuţeanu - 1,38 milioane lei

- modernizarea străzii Victor Babeş - un milion de lei

- modernizarea străzii N. Istrati - 473 mii lei

- modernizarea străzii Titu Maiorescu - 2,24 milioane lei

- modernizarea străzii Ion Roată - 1,56 milioane lei

- modernizarea străzii Turcu - 814 mii lei (pentru 223 de metri de drum)

- modernizarea străzii Dr. N. Vicol - 3,37 milioane de lei

- modernizarea străzii George Coşbuc - 3,6 milioane lei

- modernizarea străzii Alexandru Vlahuţă - 841 mii lei

- modernizarea străzii Dumitraşcu Cantacuzino - 976 mii lei

- modernizarea Şoselei Munteni - 3,6 milioane lei (pentru 477 metri de drum)

- modernizarea străzii Simion Bărnuţiu - 5,57 milioane lei

- modernizarea stradelei Sofia Nădejde prin supralărgirea la 4 benzi pe o distanţă de 315 metri - 5 milioane lei

- modernizarea Variantei Şoseaua Rediu (care trece prin spatele Kaufland Păcurari) - 2,6 milioane lei (pentru 600 metri de drum)

- modernizarea străzii Lupiţei (Dacia) - 2,1 milioane (466 metri de drum)

- modernizarea străzii Albineţ - 4,4 milioane de lei

- modernizarea străzii Hotin - 2,85 milioane lei

- modernizarea străzii Aurel Vlaicu - 16 milioane lei

- modernizarea Şoselei Bucium - 28,77 milioane lei

- realizarea unui sistem de colectare şi tratare a apelor uzate menajere la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi – 1,53 milioane lei

- reparaţii capitale la infrastructura Pasajului superior Socola - 38 milioane lei.

Sumele ce vor fi solicitate de la Bucureşti includ TVA. Cu exepţia ultimelor trei, toate celelalte proiecte sunt în procedură de licitaţie pentru atribuirea contractelor de execuţie.

Tot astăzi, aleşii locali îşi vor da acordul asupra documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, a indicatorilor tehnico-economici şi a finanţării din bugetul local pentru extinderea reţelei fluide medicale la Spitalul de Recuperare. Costul întregii investiţii se ridică la 14,3 milioane lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X