Lista slujbelor disponibile în străinătate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Lista slujbelor disponibile în străinătate

Se caută în special personal calificat în domeniul construcţiilor şi în cel medical.

GALERIE
faiantar
  • faiantar
- +

Ieşenii care caută un loc de muncă în domeniul construcţiilor pot aplica pentru unul din cele 21 de posturi vacante în Austria. Una dintre condiţiile cerute de angajator este cunoaşterea limbii germane. Un faianţar poate câştiga o retribuţie lunară de 2.100 de euro net lunar, la fel ca un ajutor în lucrări metalice.

 

De asemenea, angajatorul austriac caută dulgher, electrician, instalator, macaragiu şi instalator. Salariile oferite de austrieci pentru aceste posturi vacante variază între 2.100 şi 2.250 euro net lunar. Posturi de electrician sunt disponibile şi în Germania, salariazarea pornind de la 15 euro brut pe oră. De asemenea, la mare căutare sunt cadrele medicale. 50 de posturi de asistent medical generalist sunt disponibile în Marea Britanie, prin intermediul aceluiaşi program. Retribuţia lunară oferită de angajatorul din Albion pentru un asemenea post este de 21.388-27.000 lire brut pe an. O altă ţară care scoate la concurs posturi în domeniul sanitar este Franţa. În Hexagon sunt disponibile zece posturi de medic generalist, salariul oferit fiind de până la 10.000 euro brut lunar. Angajatorul francez mai caută trei anestezişti, precum şi chirurgi specializaţi în oftalmologie, chirurgie vasculară şi viscerală. Angajatorii au transmis că timp de o lună îi vor sprijini pe cei selectaţi cu cheltuielile cu locuinţa. Pentru postul de chirurg oftalmolog, salariul oferit este de 8.000 de euro lunar, iar angajatorul le va acorda sprijin pentru găsirea unei locuinţe. O condiţie preliminară în selecţia candidaţilor va fi cunoaşterea limbii franceze la nivel avansat. Potrivit datelor obţinute de la AJOFM Iaşi, prin programul EURES sunt disponibile la nivelul Uniunii Europene 353 de posturi vacante, cele mai multe în Germania, 119 la număr. Pe locul doi în acest top urmează Marea Britanie cu 66 locuri de muncă disponibile, iar Irlanda completează podiumul, cu 65 de joburi vacante. La polul opus se situează Ungaria, Cehia şi Norvegia, cu câte trei posturi vacante. Pentru mai multe detalii privind programul EURES şi informaţii amănunţite despre locurile de muncă valabile, ieşenii interesaţi se pot prezenta la sediul AJOFM Iaşi din strada Cucu nr. 1 sau la numărul de telefon 0232/254.578.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.