anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Lista slujbelor disponibile în străinătate

Se caută în special personal calificat în domeniul construcţiilor şi în cel medical.

GALERIE
faiantar
 • faiantar
- +

Ieşenii care caută un loc de muncă în domeniul construcţiilor pot aplica pentru unul din cele 21 de posturi vacante în Austria. Una dintre condiţiile cerute de angajator este cunoaşterea limbii germane. Un faianţar poate câştiga o retribuţie lunară de 2.100 de euro net lunar, la fel ca un ajutor în lucrări metalice.

 

De asemenea, angajatorul austriac caută dulgher, electrician, instalator, macaragiu şi instalator. Salariile oferite de austrieci pentru aceste posturi vacante variază între 2.100 şi 2.250 euro net lunar. Posturi de electrician sunt disponibile şi în Germania, salariazarea pornind de la 15 euro brut pe oră. De asemenea, la mare căutare sunt cadrele medicale. 50 de posturi de asistent medical generalist sunt disponibile în Marea Britanie, prin intermediul aceluiaşi program. Retribuţia lunară oferită de angajatorul din Albion pentru un asemenea post este de 21.388-27.000 lire brut pe an. O altă ţară care scoate la concurs posturi în domeniul sanitar este Franţa. În Hexagon sunt disponibile zece posturi de medic generalist, salariul oferit fiind de până la 10.000 euro brut lunar. Angajatorul francez mai caută trei anestezişti, precum şi chirurgi specializaţi în oftalmologie, chirurgie vasculară şi viscerală. Angajatorii au transmis că timp de o lună îi vor sprijini pe cei selectaţi cu cheltuielile cu locuinţa. Pentru postul de chirurg oftalmolog, salariul oferit este de 8.000 de euro lunar, iar angajatorul le va acorda sprijin pentru găsirea unei locuinţe. O condiţie preliminară în selecţia candidaţilor va fi cunoaşterea limbii franceze la nivel avansat. Potrivit datelor obţinute de la AJOFM Iaşi, prin programul EURES sunt disponibile la nivelul Uniunii Europene 353 de posturi vacante, cele mai multe în Germania, 119 la număr. Pe locul doi în acest top urmează Marea Britanie cu 66 locuri de muncă disponibile, iar Irlanda completează podiumul, cu 65 de joburi vacante. La polul opus se situează Ungaria, Cehia şi Norvegia, cu câte trei posturi vacante. Pentru mai multe detalii privind programul EURES şi informaţii amănunţite despre locurile de muncă valabile, ieşenii interesaţi se pot prezenta la sediul AJOFM Iaşi din strada Cucu nr. 1 sau la numărul de telefon 0232/254.578.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.