anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

"Litoralul pentru toţi": hotelurile aşteaptă turiştii cu porţile deschise, să iasă mirosul

GALERIE
H1
 • H1
- +

Miercuri a început o nouă ediţie a vechiului program "Litoralul pentru toţi", menit a-i ajuta şi pe cei cu venituri mai mici să se enerveze şi să înjure din cauza condiţiilor de pe litoralul nostru. 

Scăderea (vorba vine) preţurilor este cauzată nu doar de scăderea temperaturilor, ci şi / mai ales de scăderea calităţii unor servicii; detalii despre litoralul devenit accesibil tuturor, în cele ce urmează!

 *         *         *

* De cum a bătut gongul programului "Litoralul pentru toţi", zeci de patroni de localuri şi chioşcuri au scos berile din frigidere şi le-au depozitat afară, în soare, motivând că "la cât plătesc noii turişti, nici nu merită bere rece"; în locul berilor au fost băgate în frigidere cafelele, ciorbele, micii şi alte produse care se servesc fierbinţi.

* Şi unii hotelieri nemulţumiţi au făcut mici modificări; astfel, în camere au fost aduse pernele cu gogoloaie şi saltelele desfundate, au fost chemaţi meseriaşi, să blocheze robinetele de apă caldă şi să le facă să picure pe cele de rece, iar de pe holuri au fost scoase cursele de şoareci, bucăţile de brânză din ele fiind introduse în meniu.

* Există şi manageri de piscine preocupaţi de siguranţa turiştilor veniţi prin "Litoralul pentru toţi"; ştiind că mulţi clienţi sunt mai în vârstă, ei au decis să golească bazinele, ca să nu se înece careva. Cu acest prilej au fost găsite zeci de sticle şi doze de bere uitate pe fund, la răcit, precum şi două slipuri bărbăteşti.

* Cunoscând faptul că, în general, turiştii care vin la mare în această perioadă nu se înghesuie la cumpărături, patronii unui mall s-au reprofilat şi au transformat clădirea într-un complex cu nume cam la fel: "Nămol"! Nămolul se vinde în fostele magazine de parfumuri.

 *         *         *

* Parcurile de distracţii au înlocuit vechile atracţii, prea scumpe: astfel, "Trenuleţele Groazei" au fost redenumite "Personalele Groazei", cu regim Regio; unele au sosit la destinaţii cu multe ore întârziere, iar un "trenuleţ al groazei" a rămas toată noaptea în plin câmp, după ce i s-a stricat locomotiva.

* Şi alte atracţii din parcuri au fost modificate: de pildă, la gheretele de tir nu mai sunt arme cu aer comprimat, ci doar praştii cu pietre şi tuburi de suflat sâmburi de cireşe, iar amatorii de tiribombe sunt puşi să se învârtă singuri în jurul căluşeilor, până când ameţesc.

* Nici distracţiile nautice n-au fost neglijate: în loc de bananele gonflabile remorcate de bărci cu motor, pe care se plimbau turiştii în larg, s-au adus fructe gonflabile mai puţin exotice, deci mai ieftine, cum ar fi perjele şi zarzărele, umflate de turişti cu gura şi trase de bărci pescăreşti cu vâsle.

* Nenumăraţi hotelieri şi patroni de localuri au declarat că aşteaptă clienţii "cu braţele şi uşile deschise"; unul ne-a mărturisit că ţine deschise uşile hotelului să iasă mirosul, după ce nişte turişti din vârful sezonului au înfundat canalizarea cu cutii de caviar şi sticle de şampanie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.