LIVE: Consilierii Judeţeni nu i-au aprobat şefului lor, Maricel Popa, o “excursie” la Berlin
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

LIVE: Consilierii Judeţeni nu i-au aprobat şefului lor, Maricel Popa, o “excursie” la Berlin

GALERIE
sedinta Consiliul Judetean5
  • sedinta Consiliul Judetean5
- +

Lucrurile s-au precipitat la şedinţa Consiliului Judeţean Iaşi, după ce preşedintele Marcel Popa nu a întrunit numărul de voturi necesar ca să poată să participe la Berlin, în perioada 16-20 septembrie, la o Delegaţie de Informare pentru Autorităţi Publice Locale, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-germană. Şeful CJ a supus rapid la vot următorul proiect de hotărâre, cel privind asocierea CJ cu societatea care administrează parcurile industriale din Miroslava, apoi a început să citească următorul proiect înainte ca PNL să apuce să voteze. Liberalii au protestat, cerând o pauză de 5 minute, chiar în timp ce Maricel Popa supunea la vot iniţiativa de preluare în administrarea CJ a 30 de hectare de teren la Holboca pentru realizarea unui nou parc industrial."Vă faceţi de râs, domnule preşedinte", i-a reproşat liderul grupului liberal, Romeo Vatră, preşedintelui Marcel Popa, în continuarea polemicii iscate după votul "pe repede înainte" în care liberalii nu apucat să ridice mâinile.

În ciuda intervenţiei Mihaelei Ivancia, liderul grupului de consilieri ai PSD în lipsa lui Cristian Stanciu, replicile tăioase au continuat între Maricel Popa şi Romeo Vatră, pe fondul discuţiilor pe marginea adoptării unui acord de parteneriat între CJ şi Consiliul Local Holboca pentru realizarea unui parc industrial în această comună. Şedinţa s-a încheiat cu respingerea unui proiect de înfiinţare a unei asociaţii de promovare a turismului în judeţul Iaşi, propunere a liberalilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.