Live cooking tradițional cu proțap și ceaune în Grădina de Vară La Castel
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Advertorial

Live cooking tradițional cu proțap și ceaune în Grădina de Vară La Castel

GALERIE
Macheta Wink saptamana 2 (002)
  • Macheta Wink saptamana 2 (002)
- +

Dorul de tradiții aduce suflete împreună și conturează o nouă filă de poveste în seara de vineri, 9 august. La Castel deschide porțile unui tărâm culinar fermecător și plin de surprize, în care emoțiile îmbracă straie tradiționale, iar zâmbetele joacă în horă.

Programul include un spectacol culinar conceput în stil traditional românesc, ce surprinde prin diversitate și gusturi autentice. Tradiția și arta culinară modernă se împletesc într-un plating apetisant, spre deliciul oaspeților. Gătite la proțap sau la ceaun, preparatele atent migălite de către chefi creează o explozie de arome inedite și amintesc de gustul nostalgic al rețetelor bunicii:

• Platou tradițional cu cighir, chișcă, tobă, cârnați de casă, pulpă de curcan afumată, slănină

• Platou tradițional cu brânză de burduf, brânză de capră, brânză de oaie, brânză de vacă

• Salată de vânat în maioneză

• Pârjoluțe de godac cu maioneză și ceapă

• Guițat de pădure la proțap

• Gulaș de vițel cu turtă coaptă

• Găluci servite în chiup

• Zamă de găină

• Tochitură moldovenească

• Ghiveci țărănesc de legume cu mămăligă coaptă și salată de varză murată

• Rotocoale de taur înfuriat

• Boghi rumenit pe plită

• Cârnați de casă la grătar

• Scăricică de godac înăbușită cu uscături de fag, măr copt umplut cu piure de castane și întinsoare de verdețuri de pe lângă târnaț

• Gârbiță de godac jăruită în fum

• Friptură de pui cu întinsoare de leuștean și mămăligă coaptă

• Plăcintă cu nucă

• Julfă cu semințe de cânepă

• Cornuri cu magiun

• Vărzări

• Colțunași cu brânză

• Papanași

Dansurile vor fi întreținute de interpretul Ștefan Pintilie, iar prietenii noștri de la Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași, Şapte Coline și Distileriile Bran ne încântă cu vin bun, bere ieșeană și palincă și vișinată.

La plăcinte înainte!

Detalii pe https://hotel.lacastel.ro/evenimente/aseara-ti-am-luat-placinte/

Rezervări la numărul de telefon: 0749 225 220 sau prin email la rezervari@lacastel.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.