LIVE: Dezbateri cu scântei la şedinţa CJ pe tema înfiinţării unei comisii de analiză a Asociaţiei Euronest
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

LIVE: Dezbateri cu scântei la şedinţa CJ pe tema înfiinţării unei comisii de analiză a Asociaţiei Euronest

GALERIE
sedinta CJ Iasi3
  • sedinta CJ Iasi3
- +

Consilierii judeţeni s-au întrunit în şedinţa de plen programată pentru astăzi. Ei au 42 de proiecte pe ordinea de zi. Printre primele propuneri se află cea de înfiinţare a unei „Comisii speciale de analiză şi verificare a situaţiei obiectivului de investiţii «Spitalul mobil Covid-19 Regiunea Nord-Est România»“.Unitatea instalată la Leţcani este închisă de la mijlocul lunii ianuarie, iar cei şapte membri ai comisiei vor avea o lună la dispoziţie ca să verifice aspectele ce ţin de activităţile desfăşurate în cursul anilor 2020-2021 de către Asociaţia Euronest, proprietarul spitalului, pentru implementarea, punerea în funcţiune şi utilizarea acestuia.

UPDATE: Dezbaterile s-au împotmolit la proiectul de hotărâre care vizează înfiinţarea unei comisii menită să analizeze activitatea Asociaţiei Euronest. Liderul grupului PSD, Cristian Stanciu, a propus reducerea componenţei comisiei de la 7 la 4 membri, iar scopul să fie identificarea cauzelor care au dus la închiderea spitalului mobil şi posibilitatea remedierii defecţiunilor. Directorul executiv al Euronest a explicat că toate deficienţele identificate de inspectorii Ministerului Sănătăţii au fost remediate. Preşedintele Costel Alexe a replicat pe un ton iritat că intenţia sa este redeschiderea acestui "spital de 2 lei cumpărat din Turcia". Pe acest fond, consilierii PSD au părăsit sala de şedinţe înaintea votării acestui proiect.

UPDATE: Consilierii USR PLUS au cerut înlocuirea lui Constantin Şerban din Comisia de Educaţie. Şerban este acuzat că a ţipat şi a ameninţat mai mulţi elevi de clasa a II-a de la şcoala umnde este învăţător. Preşedintele Costel Alexe i-a replicat iniţial că e o declaraţie politică, apoi a supus la vot amendamentul, care a fost respins. Liderul grupului PNL, Romeo Vatră, a explicat că reprezentanţii unui partid nu pot solicita înlocuirea reprezentantului altui partid dintr-o comisie de specialitate a Consiliului Judeţean, dar că o asemenea propunere poate fi analizată în cadrul comisiei respective.

TEXT INITIAL: Aleşii judeţului se vor pronunţa apoi asupra organigramelor Spitalelor de Copii şi Pneumo, după care vor trece la capitolul drumuri.

Cititi si: Se face comisie de anchetă la județ pentru spitalul de la Lețcani

Ei urmează să aprobe plăţi urgente de peste 15,5 milioane de lei în lipsa bugetului pe anul în curs, pentru lucrările de investiţii făcute până acum la drumurile judeţene, inclusiv pentru cele de pe Axa rutieră Iaşi-Suceava. Totodată, consilierii vor da undă verde începerii lucrărilor de modernizare a DJ 249A între Holboca şi Bosia (9 km), finanţate din fonduri europene.

Pe partea culturală, ordinea de zi cuprinde iniţierea demersurilor pentru restaurarea şi consolidarea ansamblului Mănăstirii Miclăuşeni (castelul, parcul şi biserica) pe bani europeni şi achiziţionarea de dotări suplimentare necesare amenajării Muzeului Pogromului în incinta Casei Muzeelor.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.