LIVE: Festivitatea de decernare a premiilor literare „Ziarul de Iași” din Aula Magna „Mihai Eminescu” a UAIC

miercuri, 15 mai 2024, 15:11
1 MIN
 LIVE: Festivitatea de decernare a premiilor literare „Ziarul de Iași” din Aula Magna „Mihai Eminescu” a UAIC

Astăzi, de la ora 15:00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, se desfășoară festivitatea de decernare a premiilor literare „Ziarul de Iași”. Evenimentul, ajuns la a XXI-a ediție, va celebra realizările literare ale unor autori remarcabili din România.

Marea câștigătoare a acestei ediții este scriitoarea Simona Antonescu, autoarea cărții Chiajna din Casa Mușatinilor, publicată la Editura Polirom. Simona Antonescu va primi Premiul Național de Proză „Ziarul de Iași”, o recunoaștere a contribuției sale semnificative la literatura contemporană.

În cadrul evenimentului, va fi acordat și Premiul literar pentru Debut, care anul acesta merge către Ioan Ciprian Bursuc pentru volumul Fenomenologia mirării. Homer, Platon și Heidegger, apărut la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Această distincție subliniază importanța și impactul lucrărilor debutante în peisajul literar românesc.

Câștigătorii au fost selectați de juriul Premiului Național de Proză „Ziarul de Iași”, compus din scriitorii și criticii literari Alexandru Călinescu (președinte), Bogdan Crețu, Codrin Liviu Cuțitaru, Doris Mironescu și Antonio Patraș. Acest juriu a avut sarcina dificilă de a alege dintre numeroasele lucrări valoroase propuse pentru premiile din acest an.

Citiți si: Eveniment literar notabil azi în Aula Magna: festivitatea de decernare a Premiului Național de Proză „Ziarul de Iași”

Festivitatea promite să fie un moment de celebrare a literaturii române, aducând împreună autori, critici literari și iubitori de carte într-un cadru academic de prestigiu.

 

Comentarii