Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

(LIVE-FOTO-VIDEO) Eurovision la Iași, în această seară

GALERIE
euro1eurovision 13eurovision iasi 1eurovision iasi 2eurovision iasi 5eurovision iasi 6eurovision iasi 7eurovision iasi 8eurovision iasi 9eurovision iasi 11eurovision iasieurovision iasi 10eurovision 21eurovision 22eurovision 23eurovision 24eurovision 32
  • euro1
  • eurovision 13
  • eurovision iasi 1
  • eurovision iasi 2
  • eurovision iasi 5
  • eurovision iasi 6
  • eurovision iasi 7
  • eurovision iasi 8
  • eurovision iasi 9
  • eurovision iasi 11
  • eurovision iasi
  • eurovision iasi 10
  • eurovision 21
  • eurovision 22
  • eurovision 23
  • eurovision 24
  • eurovision 32
- +

Prima semifinală are loc duminică, la Sala Polivalentă, iar autorităţile locale au colaborat pentru organizarea evenimentului.

UPDATE: Primii 6 finalişti, stabiliţi la Iaşi, sunt: Trooper, Teodora Dinu, DYA & Lucian Colareza, Claudiu Mirea, Bella Santiago şi Mirela Vaida (stabilită de votul telespectatorilor).

UPDATE: Semifinala se apropie de sfârşit. În sala domneşte emoţia, publicul aşteptând în tensiune desemnarea celor cinci finalişti.

UPDATE: Pe scenă a urcat trupa “The Four” care o are în componenţă pe ieşeanca Alexia, clasată pe locul doi anul trecut în finala concursului, şi pe acordionistul Bogdan Baltă, absolvent al USAMV Iaşi. Din formaţie mai fac parte Toni Tonini şi Federica, o tânăra cântăreața italiană, cu origini nigeriene.

Melodia cu care cei patru vor urca pe scena de la Sala Polivalentă din Iaşi se numeşte „Song of my heart”.

UPDATE: Semifinala Eurovision are loc acum la Sala Polivalentă Iași.

Sala este plină, iar prezentatorul Cătălin Neamțu a antrenat puțin publicul pentru a pregăti spectatorii de venirea concurenților din această seară pe scenă.

STIREA INITIALA:

Prima semifinală a Eurovision România se va desfăşura în această duminIcă la Iaşi, spectacolul organizat de către TVR urmând să aibă loc la Sala Polivalentă, aproximativ 2.000 de spectatori urmând să fie prezenţi în sală. Show-ul va fi deschis de trupa ieşeană The Sky Dance Company, 11 dintre semifinalişti urmând apoi să concureze pentru un loc la Finala Selecţiei Naţionale.

Muzica pare să-i fi unit pe Maricel Popa şi Mihai Chirica

În cadrul conferinţei de presă care a avut loc ieri, pe 25 ianuarie, la Palatul Culturii din Iaşi, organizatorii au dezvăluit o parte dintre surprizele pregătite pentru spectatori şi telespectatori, dar şi modul în care se va desfăşura competiţia de la Iaşi. La conferinţa de presă organizată de TVR au participat şi Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dar şi primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

În cadrul conferinţei de presă, Maricel Popa a ţinut să mulţumească Primăriei Muncipiului Iaşi pentru colaborarea dintre cele două instituţii în realizarea semifinalei de la Iaşi.

„Pentru prima oară are loc o semifinală la Iaşi, ne dorim să concretizăm acest eveniment şi vă propunem, cu dumneavoastră şi cu domnul primar, să organizăm o finală la Iaşi pentru că Iaşul merită“, a arătat Maricel Popa, care a menţionat că s-au dat deoparte neînţele­gerile politice pentru a rea­li­za această etapă a Eurovi­sionului la Iaşi, mulţumind totodată Primăriei Munici­piului pentru colaborarea cu Consiliul Judeţean în realizarea acestui eveniment.

Evenimentul este realizat de Televiziunea Română, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi, cele două instituţii ieşene asigurând o parte din logistică, dar şi o parte din finanţarea semifinalei de la Iaşi.

Ce surprize au fost pregătite pentru semifinala de la Iaşi

Organizatorii semifinalei de la Iaşi au anunţat în cadrul conferinţei de presă care a avut loc în cursul zilei de ieri la Palatul Culturii din Iaşi că vor fi restricţii de duminică seara în ceea ce priveşte traficul auto, spectatorii care vor fi prezenţi la Sala Polivalentă fiind sfătuiţi să-şi lase maşinile acasă.

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă de ieri au fost anunţate surprize pentru cei care vor fi duminică în sală, întreaga scenă fiind construită de către TVR. Astfel, spectatorii vor putea privi spectacolul pe 12 monitoare imense, vor putea asista la un spectacol de lumină şi grafică, reprezentanţii TVR anunţând va fi creată „atmosfera unui basm modern“.

Spectacolul de la Iaşi a fost imaginat de către regizorul Dan Manoliu, iar în premieră pentru Eurovision, „camera verde“ în care vor sta cei 11 artişti şi formaţii fiind amplasată pe scenă, iar întreg ansamblul va fi amplasat în mijlocul spectatorilor şi va fi vizibil 360 de grade. De asemenea, grafica este semnată de o echipă care s-a ocupat şi de Untold, Electric Castle, Neversea, Awake, iar luminile proiectate de 200 de capete inteligente vor fi dirijate de light designer-ul Sergiu Ardelean.

Cum se va desfăşura concursul

Duminica aceasta,11 artişti şi trupe vor concura la Iaşi pentru unul dintre cele şase locuri la Finala Naţională. Cinci dintre artişti vor fi selectaţi de către un juriu format de specialişti, urmând ca telespectatorii să poată desemna încă un artist dintre cei şase rămaşi. Spectatorii şi telespectatorii vor putea asculta piesele Destin - Trooper, The Call: Dynasty Of Love - Berniceya, Rock This Way – Ommieh & Anakrisez, Skyscraper - Teodora Dinu, Without You (Sin Ti) - Dya & Lucian Colareza, Weight Of The World – Nicola, The Way It Goes - Steam, Underground - Vaida, We Are The Ones - Claudiu Mirea, Song Of My Heart -  The Four şi Army Of Love - Bella Santiago. Tânăra artistă Iuliana Beregoi va susţine apoi un recital special la finalul concursului.

Show-ul va fi prezentat de cunoscutul artist Aurelian Temişan şi vedeta TVR Ilinca Avram, urmând să fie transmis în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR MOLDOVA şi online, pe TVR+.

Următoarea semifinală va avea loc la Arad, pe 10 februarie, în decorul de la Sala Sporturilor „Victoria“, iar finala naţională va avea loc pe 17 februarie, la Bucureşti.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri