LIVE: Proiectul şoselei de centură şi spitalului mobil pe ordinea de zi a şedinţei CJ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 24.09.2021

LIVE: Proiectul şoselei de centură şi spitalului mobil pe ordinea de zi a şedinţei CJ

GALERIE
sedinta Consiliul Judetean1
  • sedinta Consiliul Judetean1
- +

De la ora 10 are loc şedinţa Consiliului Judeţean Iaşi. Pe ordinea de zi sunt 15 proiecte, între care reactualizarea proiectului şoselei de centură de trafic uşor a municipiului Iaşi – diferit de cel care aşteaptă de mai bine de zece ani să lege Uricani de Nicolina –, şi cedarea dreptului de folosinţă a spitalului mobil/ modular de la Leţcani de către Asociaţia Euronest (achizitorul) către Spitalul de Boli Infecţioase.

ORA 11:30

Prezent la ședința CJ, deputatul Petru Movilă a atras atenția că segmentul Vânători-Horlești-Lețcani s-ar suprapune cu traseul viitoarei autostrăzi A8. De asemenea, segmentul Lețcani-Voinești este un șir de drumuri comunale, pentru modernizarea cărora a fost depus deja un proiect la Ministerul Dezvoltării. Aceste drumuri pot fi incluse în proiect dacă consiliile locale ale comunelor pe raza căror se află și Consiliul Județean vpr aproba hotărâri de includere a lor în categoria drumurilor județene. La fel, a mai spus Movilă, drumul de la Bordea spre Bârnova este tot unul comunal, însă schița prezentată de CJ nu include acest drum în traseu. Deputatul a propus în schimb realizarea unui drum în celălalt sens, respectiv de la Vânători spre Victoria-Golăiești-Tomești, astfel încât să poată fi deviat traficul greu de pe bd. Tudor Vladimirescu - C.A. Rosetti. 
Opoziția liberală a acuzat exploatarea electorală a proiectului, în vreme ce președintele Maricel Popa a pledat pentru proiect motivând că poate fi depusă aplicație pentru fonduri europene până la 1 septembrie. 
În favoarea proiectului a pledat și directorul Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, Marieta Afilipoaie, care a dat mai multe explicații privind oportunitatea finanțării proiectului din fonduri europene. 
La vot, proiectul a trecut cu un scor strâns, 18 voturi pentru și 16 abțineri.

ORA 12:15

Liberalii și cei de la PMP au părăsit sala la proiectul prin care este propusă modificarea denumirii complexului medical instalat la Lețcani, din „Spitalul mobil Covid-19 Regiunea Nord-Est România" cu „Spitalul Mobil/Modular din containere de logistică medicală (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii Covid-19 la nivelul Regiunii Nord-Est". Ei au motivat decizia prin neprezentarea raportului Curții de Conturi, prin care a fost aplicată o amendă de 60.000 de lei asociației Euronest pentru unele iregularități în derularea proiectului. Amintim că un prim control, făcut cu doar două săptămâni înainte, nu a găsit asemenea abateri. Decizia Curții de Conturi a fost contestată atât la Curte, cât și în instanță. 
La rândul său, directorul Euronest, prezent la ședința CJ, a explicat că modificarea denumirii spitalului este doar o adaptare a proiectului pentru aplicația destinată decontării celor 13,2 milioane de euro investiți în unitatea medicală mobilă.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase și-a asumat răspunderea pentru punerea în funcțiune a spitalului mobil. Carmen Dorobăț a subliniat că, pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri de Covid-19 și a aglomerării spitalelor, necesitatea deschiderii spitalului modular pentru pacienți devine tot mai stringentă.

ORA 13:00

În lipsa cvorumului, proiectele de hotărâre care vizează spitalul mobil nu au mai fost supuse la vot. În consecință, așa cum anticipa și ieri, președintele CJ a anunțat o ședință extraordinară la începutul săptămânii viitoare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine, ce, cum în 2024

Pavel LUCESCU

Cine, ce, cum în 2024

Cu ochii pe 2024 când au loc toate alegerile posibile, locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale, toate partidele îşi fac calcule. Dar nu toate au şanse să le nimerească pe alea de succes.

Filmuletul zilei

opinii

Drum fără pulbere (V)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (V)

Canalul Dunărea-Marea Neagră, inaugurat la 26 mai 1984, este cea mai mare lucrare inginerească din România și una dintre cele mai mari din lume. Este un motiv de mândrie pentru noi, dar este și un simbol al durerii, nedreptății și suferinței!

Atenţie, cade tencuiala!

Radu POPESCU

Atenţie, cade tencuiala!

Chişinăul, la fel ca Iaşul, este un oraş frumos şi cu un enorm potenţial neexploatat. „Născut talent, murit speranţă”, cum se mai zice la noi, şi asta în principal din cauza ghinionului chişinăuienilor de a se fi pricopsit de ani şi ani de zile cu o administraţie locală depăşită de situaţie. 

Între şoşocism şi cîţism

Nicolae CREŢU

Între şoşocism şi cîţism

Sunt oare şi oameni inteligenţi, cei care cu adevărat gândesc cu propriile capete şi nu se lasă prostiţi de fabricanţii de „Imagine”, dispuşi să vadă în ubicuu prezenţa şi mai ales „combativa” Şoşoacă un „fenomen” demn de atenţie? 

pulspulspuls

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Bun, hai că dosarul ca dosarul, iar percheziţiile de ieri aşijderea, dar oare cum se face, dragi comeseni ai rubricuţei noastre, că la mai puţin de o oră după descinderea mascaţilor şi procurorilor DNA de la Bucureşti în biroul lui din Casa cu Pătrate, deci atenţie: după nu înainte, dom’ Costel de la Cejău aruncă pe pagina lui de Facebook această postare haioasă? 

Caricatura zilei

Submarin francez

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.