anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

LIVE Ședință la Consiliul Județean Iași. Se dezbat 33 de proiecte

GALERIE
sedinta cj
  • sedinta cj
- +

Cu întârziere, a început ședința Consiliului Județean Iași.

UPDATE ora 13:05

Unul dintre proiectele fierbinți a trecut, alianța PSD-ALDE-UNPR opunându-se evaluării realizării obiectivelor asumate de administratorii Aeroportului, pe motiv că legea prevede această evaluare doar la sfârșitul mandatului de 4 ani.

Cât privește concesionarea a 7800 mp de teren în incinta Aeroportului,  Cristian Stanciu, liderul grupului PSD din CJ, a afirmat că, în lipsa unui alt amplasament posibil, trebuie ca, în cazul apariției unei oportunități de dezvoltare a infrastructurii aerogării sau a construirii unei facilități (drum, parcare etc.), CJ să poată pune punct contractului, contra unor despăgubiri.

 "Circul" anunțat de președintele CJ s-a încheiat cu adoptarea proiectului de concesionare, cu propunerile taberei PSD-ALDE-UNPR.
Ședința CJ s-a încheiat în viteză, în ironiile președintelui Maricel Popa, care l-a prins pe consilierul liberal Vasile Cotiugă că "îi violează" telefonul. Acesta din urmă a fotografiat, peste umărul șefului CJ, telefonul acestuia, în timp ce Maricel Popa scria un mesaj.

UPDATE ora 12:00

La proiectul privind constituirea unei comisii care să evalueze indicatorii propuși de administrația Aeroportului,  liberalii reclamă neîndeplinirea unor ținte dintre cele mai importante.
Directorul Aeroportului, prezent la ședință, a explicat că toți indicatorii sunt la fel de importanți și că suma lor trece de 100 la sută.
În sprijinul precizărilor sale, Cătălin Bulgariu a invocat prevederi legislative (Ordonanța 109).

Miza adoptării acestui proiect de hotărâre este acordarea componentei variabile a remuneratiei administratorilor,  în cuantum mai mare decât cei 30.000 de lei pe care îi încasează anual fiecare membru al Consiliului de Administrație al Aeroportului.

UPDATE ora 11:38

Președintele CJ a explicat că nu se vor face lucrări de întreținere pe lotul 2 al Axei rutiere Iași-Suceava pentru că pe 4 noiembrie se va semna contractul prin care lucrările de modernizare a acestui segment vor fi încredințate câștigătorului licitației.

Stire inițială:

Secretarul CJ, Lăcrămioara Vernica-Dascalescu, a declarat că ședința e legală și că sunt avizele comisiilor de specialitate pentru toate proiectele, 33 la număr.

Sunt 33 de consilieri în sală.

Dezbaterea o puteți urmări LIVE mai jos:

Consilierii majorității sunt prezenți toți. De la PNL lipsește un reprezentant, iar de la PMP unul, iar un alt membru al acestui partid urmează să fie validat în locul lui Alin Aivănoaei, care a demisionat luna trecută.

Consilierul Cătălin Timofciuc a venit pregătit pentru o ședință lungă, având cafea în buzunar.

Ordinea de zi a fost adoptată în unanimitate și ședința a început după o jumătate de oră de discuții privind prevederile Codului administrativ, condițiile întrunirii comisiilor de specialitate etc.

A fost validat consilierul PMP Adrian Acostoaiei,  dar acesta nu a fost prezent ca să depună jurământul. Inițial, Comisia juridică dăduse aviz negativ (aviz cu rol consultativ) propunerii PMP.

După consultări, patru comisii (Administrație, Agricultură, Tineret și Sport și cea pentru Dezvoltare) au președinți din grupul de consilieri PSD.

Consilierii opoziției nu au participat la vot.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.