Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cu chiu cu vai: Politehnica Iași - Chindia Târgoviște 1-0, rezultat final

GALERIE
@@de iriondo-chacana-poli-voluntaru
  • @@de iriondo-chacana-poli-voluntaru
- +

Meci în etapa a XIII-a a play-out-ului Ligii I de fotbal.

 

82 - Luckassen, reluare pretențioasă din cădere, nereușită

75 - ocazie cu 2-0; Luckasen, din centrarea precisă a lui Onea trimite cu capul pe lângă poartă

55 - ”cap” Benga peste poartă, la un corner

1-0, min.47 - Passaglia transformă din punctul cu var

46 - Yameogo îl împinge în careu pe Cabral. Găman acordă penalty.

45+1: Fluier de final al unei reprize de foarta slabă calitate

40 - Grădinaru trage, Aioani respinge în față, Luckassen se împiedică și cade în momentul execuției

29 - șut Bic, reținut de Axinte

26 - centrare periculoasă Omoh pentru Popadiuc, care trimite slab pe lângă poartă

25 - fază periculoasă la poarta ieșeană soluționată de Frăsinescu

19 - Grădinaru, șut peste poartă de la mare distanță

6 - schimbare prematură la oaspeți: Corbu (accidentat) părăsește terenul

Formaţiile de start

Poli: Axinte – Cabral, Klimavicius, Frăsinescu, Onea  (76 - Chacana) – Grădinaru, Mihalache (65 -De Iriondo), Passaglia, Popadiuc (57 - Platini) – Omoh, Luckassen. Antrenor: Mircea Rednic.

Chindia: Aioani – Corbu (6 - Martac), Benga, Diallo, Dumitraşcu –- Bic, Rață (80 -Berisha) - Neguţ, Barbu (46 - Yameogo), Ivancic (68 - Dangubic) –Florea. Antrenor: Emil Săndoi

Arbitri: George Găman – Vladimir Urzică, George Neacșu.

Cartonașe galbene: Mihalache, Platini, Onea, Grădinaru / Bic

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

................

Politehnica Iaşi a avut reacţie după ce se umpluse de penibil duminica trecută, la Clinceni. Joi seară, Poli a trecut în Copou, cu 2-1, de FC Voluntari şi continuă să spere la menţinerea în elită. Succesul în faţa ilfovenilor a avut mai multe cauze. în primul rând atitudinea, ieşenii arătând, în sfârşit, dorinţă. Apoi, norocul a fost de partea Politehnicii. Şansa a fost prezentă atât la golul egalizator, marcat întâmplător de Cabral, într-un moment în care Poli se clătina după reuşita oaspeţilor, cât şi în multe momente din actul secund, când FC a dominat, uneori cu autoritate, dar a ratat mult. Nu în ultimul rând trebuie subliniată şi sclipirea lui Omoh, de la golul decisiv, dar şi cea a lui Axinte, noul produs crescut de antrenorul de portari Benone Dohot, care a securizat succesul cu trei minute înainte de final, cu o intervenţie de zile mari. Drept urmare, deşi oaspeţii au susţinut, cu argumente, că meritau un egal, Poli şi-a trecut în cont trei puncte foarte importante. Pe lângă efectele directe, din clasament, succesul are şi o latură indirectă. Pentru a nu tremura în ultima rundă, Voluntari, care ar fi scăpat de retrogradare în cazul unui rezultat pozitiv, e obligată să nu mai fie relaxată în disputa din penultima rundă a sezonului cu o contracandidată a Politehnicii la retrogradare, Dinamo.

Pentru ca victoria cu Voluntari să nu îşi piardă din valoare, Politehnica trebuie să câştige şi duminică, tot pe teren propriu, în faţa Chindiei Târgovişte. La prima vedere, misiunea pare facilă. Promovată vara trecută, Chindia, care are un lot extrem de subţire, a etalat aproape în permanenţă fotbalul cel mai modest din Liga I în acest an. Consecinţă firească, dâmboviţenii au obţinut doar două succese, ambele în condiţii speciale: cu Viitorul dobrogenii au mizat pe echipa a doua, iar în ultima rundă, cu Academica, ilfovenii au jucat pe vârfuri, după ce obţinuseră salvarea cu câteva zile înainte. De altfel, diferenţa dintre adversarele de mâine s-a văzut şi în turul play-out-ului, când Iaşi s-a impus în deplasare, cu 2-0, graţie golurilor create de Andrei Cristea şi semnate de Luckassen şi Chacana.

A crede că Târgovişte, care are şi dezavantajul efectuării deplasării, este o victimă sigură ar însemna însă o eroare uriaşă. Ţinând cont şi de faptul că nici până la această oră nu se ştie clar de pe ce loc se va retrograda şi de pe ce loc se va merge la baraj, oaspeţii au anunţat că se vor agăţa de şansa lor. Drept urmare, pentru a câştiga, gazdele trebuie să etaleze acceaşi determinare ca în meciul cu Voluntari şi să elimine erorile apărute inclusiv joi. Mai trebuie menţionat că un succes duminică asigură Politehnicii, indiferent de rezultatele ultimei runde şi cele din restanţele Chindiei cu Dinamo, clasarea peste Târgovişte, grupare care, spre deosebire de Iaşi, a beneficiat de rotunjirea punctelor la finalul sezonului regulat.

FOTO Adrian CUBA//Agepres

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri