anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

LIVE-UPDATE: Miniştrii Boloş, Alexe, Turcan şi primarul Chirica, conferinţă de presă comună la Iaşi

GALERIE
conferinta Roznovanu
  • conferinta Roznovanu
- +

UPDATE: La final, cei patru au fost surprinşi de întrebarea reporterului “Ziarului de IaşI” legată de absenţa marilor proiecte de infrastructură din regiune (autostrăzile) din memorandumul cuprinzând 160 de proiecte prioritare ale României, pe care Guvernul urmează să îl aprobe azi. Lista proiectelor, alcătuită de Ministerul Finanţelor Publice pe baza propunerilor celorlalte ministere - numai Transporturile vizează 130 de proiecte -, constituie baza de la care va pleca propunerea de buget de stat pe anul viitor. Amintim că, ieri, la Iaşi, ministrul Transporturilor a subliniat că Autostrăzile Moldovei şi Unirii sunt investiţii prioritare şi a dat chiar termene de finalizare a lor.

UPDATE: Întâlnirea celor trei miniştri şi a primarului cu jurnaliştii ieşeni a adus şi câteva informaţii utile. Printre acestea, că elevii vor primi 250.000 de tablete până pe 10 septembrie, "dacă nu vor exista contestaţii la licitaţia organizată în acest sens", a adăugat Raluca Turcan.

TEXT INITIAL: Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, Costel Alexe, ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor, Raluca Turcan, vicepremier, alături de primarul Mihai Chirica susţin de la ora 12 o conferinţă de presă. Ei vor aborda subiecte de actualitate din domeniul de activitate al fiecăruia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.