LIVE-UPDATE: Şedinţă inedită a Consiliului Local. Se desfăşoară în premieră online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

LIVE-UPDATE: Şedinţă inedită a Consiliului Local. Se desfăşoară în premieră online

GALERIE
consilieri
  • consilieri
- +

UPDATE (14.15) Ședința CL s-a încheiat după patru ore de discuții.

UPDATE (13.05) La nivelul Primăriei va fi deschis un fond de solidaritate în contextul pandamiei Covid-19, la propunerea consilierului PSD Gabriel Surdu. Acesta, alături de alți consilieri locali, a precizat că va dona toate indemnizațiile de consilier în acest fond pe care urmează să le încaseze până la sfârșitul mandatului. Primarul Mihai Chirica a anunțat că își va dona și el indemnizația pe luna martie (venitul edilului este de peste 10 ori mai mare mare decât indemnizația lunară a unui consilier local).

UPDATE (12.50) După mai bine de 90 minute de dezbateri, plenul CL a aprobat bugetele instituţiilor din subordinea Primăriei. Aşa cum „Ziarul de Iaşi” a relatat în ediţiile trecute, bugetele au stârnit controverse prin faptul că, în cazul directorilor şi a membrilor consiliilor de administraţie, au fost înregistrate creşteri semnificative la nivelul indemnizaţiilor. În urma discuţiilor, plenul a stabilit ca indemnizaţiile să fie plafonate la venitul înregistrat în decembrie 2019. În acelaşi timp, au fost stabilite mai multe trepte pentru acordarea de bonusuri în cazul în care directorii îndeplinesc indicatorii de performanţă. Astfel, de exemplu, dacă un director va realiza peste 120% din indicatorii de performanţă, la sfârşit de an, va putea beneficia de 12 indemnizaţii.

UPDATE (11:09) La o ora de la debutul sedinţei, primarul Mihai Chirica a propus ca cei prezenţi în sala de sedinţă să poarte măşti de protecţie. În sală sunt prezenţi doar primarul, viceprimarii, preşedintele de şedinţă şi secretarul municipiului.

UPDATE (11.05) Plenul CL a adoptat un plan de măsuri pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus. Consilierii au aprobat o sumă de peste 4 milioane lei în domenii precum salubritate, transporturi, ordine publică, asistență socială și întreținerea spațiilor verzi. Consilierii PNL Răzvan Timofciuc și Vlad Ghizdovăț au solicitat aprobarea unei sume de peste 260.000 lei pentru achiziția unui aparat pentru efectuarea de teste. Pentru amendament au votat doar 12 dintre cei 26 de consilieri locali care participă la ședință.

„Amendamentul nu a fost aprobat, dar asta nu înseamnă că ideea este proastă, trebuie să avem procedura clarificată (de la Ministerul Sănătății, n.r.)”, a susținut Florin Boca. El a adăugat că, dacă procedura va fi clarificată, consilierii se vor reuni din nou într-o ședință de CL pentru a aproba achiziția. La rândul lui, consilierul PSD Călin Scripcaru, medic, a subliniat că foarte puține astfel de aparate sunt omologate și trebuie ca autoritățile să fie atente la o achiziție de acest tip.
Planul de măsuri mai cuprinde o serie de facilități pentru chiriași ai Primăriei afectați de pandemie, încheiere de parteneriate cu ONG/firme, implementarea unor programe sociale, implicarea Primăriei Iași în eventualul proiect de construire a unui spital mobil și, nu în ultimul rând, susținerea Primăriei din Chișinău cu o sumă de 200.000 lei.

UPDATE (10.20) În debutul ședinței, consilierul PSD Paul Boișteanu a solicitat sprijin pentru un proiect de amplasare în proximitatea Iașului a unui spital de campanie cu 250 – 400 de paturi, unitate mobilă care să cuprindă facilități medicale în contextul pandemiei Covid-19. Un astfel de proiect a fost propus zilele trecute de către Consiliul Județean. „Vom interveni cu toată energia dacă se va-ntâmpla acest lucru, trebuie să decidă Ministerul Sănătății. Suntem deschiși la orice colaborare, inclusiv cu Consiliul Județean. Suntem deschiși și salutăm inițiativa”, a spus primarul Mihai Chirica.

TEXT INIȚIAL: Consiliul Local (CL) s-a reunit astăzi într-o şedinţă ordinară care se va desfăşura, în premieră, în mediul online. Întâlnirea de astăzi este prima în noul context politic local, în condiţiile „înrolării“ recente a primarului Mihai Chirica în PNL. Cei 27 de consilieri locali vor dezbate circa 25 de proiecte de hotărâre în sistem de videoconferinţă prin intermediul unei aplicaţii informatice achiziţionate de municipalitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.