LIVE-UPDATE: Şedinţă solemnă la Consiliul Local Iaşi. Se semnează o Rezoluţie Unionistă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

LIVE-UPDATE: Şedinţă solemnă la Consiliul Local Iaşi. Se semnează o Rezoluţie Unionistă

GALERIE
sedinta CL Iasi
  • sedinta CL Iasi
- +

UPDATE: Consilierii locali au adoptat în unanimitate o rezoluţie unionistă, la 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Regatul României. Ulterior, primarul şi fiecare consilier au semnat documentul. Municipalitatea a acordat şi o serie de distincţii în contextul evenimentelor organizate de Primărie cu ocazia Centenarului. Printre persoanele premiate de Primărie s-au numărat cercetători ştiintifici, reprezentanţi ai universităţilor ieşene, reprezentanţi ai Armatei, istorici, directori de centre culturale, reprezentanţi ai societăţii civile şi elevi. În acelaşi timp, academicianului Victor Spinei i-a fost conferit titlul de cetăţean de onoare, după ce, în octombrie 2018, plenul CL a adoptat o hotărâre în acest sens.

TEXT INITIAL: Consiliul local se întruneşte în şedinţă solemnă pentru a marca Centenarul Unirii Bucovinei cu România. Cu această ocazie va fi semnat şi o Rezoluţie Unionistă. “Marcăm Centenarul Unirii Bucovinei cu România pe 28 noiembrie, la Palatul Roznovanu, unde la ora 9.30 este programată o şedinţă solemnă a Consiliului Local al Municipiului Iaşi. Cu acest prilej, va fi aprobată Rezoluţia Unionistă de Aderare a Municipiului Iaşi la Proiectul Unirii Bucovinei cu România. În cadrul şedinţei, se va da citire Declaraţiei de Recunoaştere a faptului că Ţinuturile Cernăuţi, Storojineţ şi Herţa sunt parte a României Mari şi Moţiunii de Unire a Bucovinei cu Regatul României, elaborată la 15 noiembrie 1918 şi adoptată prin vot, la Cernăuţi, pe 28 noiembrie 1918”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.