LIVE VIDEO: Proiectul autostrăzii A8, dezbătut de zeci de parlamentari și de reprezentanți ai instituțiilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 21.01.2022

LIVE VIDEO: Proiectul autostrăzii A8, dezbătut de zeci de parlamentari și de reprezentanți ai instituțiilor

GALERIE
dezbatere a8 iasi (1)dezbatere a8 iasi (2)dezbatere a8 iasi (3)dezbatere autostrada iasi (1)dezbatere autostrada iasi (2)dezbatere autostrada iasi (3)dezbatere autostrada iasi (4)dezbatere autostrada iasi (5)dezbatere autostrada iasi (6)dezbatere autostrada a8 (1)dezbatere autostrada a8 (2)dezbatere autostrada a8 (3)dezbatere autostrada a8 (4)dezbatere autostrada a8 (5)dezbatere autostrada a8 (6)debate autostrada a8 iasi (1)debate autostrada a8 iasi (2)
 • dezbatere a8 iasi (1)
 • dezbatere a8 iasi (2)
 • dezbatere a8 iasi (3)
 • dezbatere autostrada iasi (1)
 • dezbatere autostrada iasi (2)
 • dezbatere autostrada iasi (3)
 • dezbatere autostrada iasi (4)
 • dezbatere autostrada iasi (5)
 • dezbatere autostrada iasi (6)
 • dezbatere autostrada a8 (1)
 • dezbatere autostrada a8 (2)
 • dezbatere autostrada a8 (3)
 • dezbatere autostrada a8 (4)
 • dezbatere autostrada a8 (5)
 • dezbatere autostrada a8 (6)
 • debate autostrada a8 iasi (1)
 • debate autostrada a8 iasi (2)
- +

Grupul de inițiativă civică „Împreună pentru A8” organizează între orele 11.00 -14.00, la Hotel Unirea Iași o întâlnire de lucru în care își propune să reafirme susținerea pentru construirea A8 - Autostrada Marii Uniri - pe traseul „Ungheni – Iași – Târgu Mureș”.

UPDATE

Primarul Mihai Chirica s-a declarat nemulțumit de unii parlamentari PSD, adăugând că nu se referă la cei prezenți.

Mai devreme, Camelia Gavrilă afirmase că prezența sa și a celorlalți aleși ieșeni este un semn de solidaritate pentru toți cei care susțin autostrada.

Levente Vass, deputat UDMR, a spus că formațiunea sa susține proiectul, la fel și vasluianul Corneliu Bichineț.

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a îndemnat moldovenii din dreapta Prutului să arate unitate în jurul acestui proiect, ca un exemplu inclusiv pentru moldovenii din stânga Prutului.

UPDATE

Ieșeanul Cătălin Bălan, proaspăt numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, și Mariana Capră, director adjunct la Direcția Inginerie și Analiză Documentații CNAIR, au explicat datele tehnice ale autostrăzii.

UPDATE

George Țurcănașu, lector la Facultatea de Geografie și Geologie Iași, a prezentat avantajele construirii autostrăzii, iar Adrian Covasnianu, de la Asociația Moldova Vrea Autostradă, a făcut un scurt istoric al lucrărilor și studiilor efectuate până acum la A8.

UPDATE

La întâlnirea de lucru pe proiectul Autostrăzii A8 participă aproximativ 100 de persoane. Printre cei aflați în sală se numără parlamentari ieșeni de la toate partidele, reprezentanți din mediul universitar, dar și invitați din administrația locală din județele vecine.

UPDATE

La această întâlnire participă instituții, organizații și lideri ai comunității care trebuie să-și coordoneze eforturile pentru ca autostrada A8 să devină realitate, de la reprezentanți ai guvernului, parlamentari de toate culorile politice din județele prin care ar urma să treacă autostrada, primari și președinți de consilii județene, până la lideri ai comunităților religioase, ai societății civile, mediului de afaceri și mass media.

A8 face parte din culoarul principal de transport european, așa cum a stabilit Comisia Europeană în 2012, cum apare și în Master Planul General al României, ceea ce permite inclusiv accesarea de fonduri europene pentru 85% din investiție.

Cele trei tronsoane ale A8 (Iași - Târgu Neamț/Târgu Neamț - Ditrău/Ditrău - Târgu Mureș) se regăsesc în POIM (Programul Operațional de Infrastructură Rutieră Mare) 2014 - 2020, program ce finanțează proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere și care sunt cuprinse în MPGT în România, document strategic aflat în gestiunea Ministerului Turismului (aprobat prin HG 666/2016).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X