Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

LIVETEXT: Dinamo - Poli Iași 4-1, rezultat final. Vanzo a ratat un penalty

GALERIE
@@@platini-grigore-poli-dinamo
  • @@@platini-grigore-poli-dinamo
- +

Partidă din etapa a XIII-a a Ligii I de fotbal.

Min 90+2: Vanzo execută un penalty, trăgînd în portarul Mejias.Sancțiunea a fost dictată la un fault al lui Puljic asupra lui Calcan.

3-1, min. 77: Anton, șut plasat de la 30 m

66 - Sorescu, servit ideal de Garcia, centrează spre Gueye, da acesta luftează în fața colțului părăsit de Bosz

65- trasor Garcia de la 25 metri, respinge Bosz

61, acțiune individuală pe stânga, Calcan îl driblează pe Sorescu, scoate la marginea careului pentru Vanzo care trage puternic afară

2-1, min. 58: Nemec, cu capul din centrarea de pe dreapta a lui Sorescu

57 - Garcia trimite un sut sub transversală, Bosz respinge spectaculos peste poartă

55- Platini șutează puternic de la 20 m în stâlpul porții, mingea ricoșează la A.Cristea, care ratează preluarea.

53 - centrare pericuoasă Fabbrini, intervine Bosz din fața lui Gueye

48 - Ieșenii cer penalty la un conact în careu, Onea - Anton

Fluier de pauză: o repriză echilibrată, cu un avantaj minim al ieșenilor la posesie și cu Dinamo mai prezentă în fața porții, dar fără ocazii notabile

1-1, min. 16:  Sorescu, din penalty, acordat la un fault comis de Frăsinescu asupra lui Borcea

0-1, min. 4 cursă superbă a lui Platini urmată de un șut plasat din 17 metri.:

3 - primul corner aparține ieșenilor, la o centrare bună a lui Bușu. Cel care a respins a fost Anton

Formațiile de start

Dinamo: Mejias – Sorescu, Puljic, Bejan, R. Grigore - Răuţă (88 - Bani), Anton –  A. Garcia, Borcea (46 - Gueye), Fabbrin (88 - Crețu)i – Nemec (76 - Achim). Antrenor: Ionel Gane

Poli: Bősz – Onea, Frăsinescu, Baxevanos, Buşu – Fr.Cristea (53 - Vanzo), De Iriondo (71 - Breeveld), Passaglia  (84 - Chacana) – Platini, A. Cristea (71 - Mensah), Calcan. Antrenor: Daniel Pancu

Arbitri: Horațiu Feșnic -  Alexandru Cerei, Valentin Avram

Cartonașe galbene: Fabbrini / Platini, Onea

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

....................

Politehnica Iaşi intră pe ultima linie dreaptă a anului fotbalistic 2020. În următoarele zece zile, Poli va disputa nu mai puţin de trei meciuri oficiale: azi, la Bucureşti, cu Dinamo, marţi, acasă, cu Academica Clinceni şi duminica viitoare în deplasare, cu Hermannstadt. Partidele amintite pot schimba total impresia proastă lăsată în ultima perioadă de echipa ieşeană, care a acumulat în ultimele şapte runde de campionat doar un punct (e drept, o partidă, cu Viitorul, a fost pierdută la masa verde după ce Iaşi conducea pe teren). Singurul succes de după victoria din Liga I cu FCSB a fost consemnat în Cupa României, pe terenul campioanei, CFR Cluj.

Referindu-ne la meciul de azi, cu Dinamo, Politehnica a primit ieri două veşti: una bună şi una rea. La primul capitol a apărut informaţia că jucătorii îşi vor primi două salarii, primele din acest sezon, în care nu au încasat nicio retribuţie. Fondurile vor veni de la Consiliul Local Iaşi, care a aprobat ieri alocarea sumei de 1,6 milioane lei Politehnicii. “Le mulţumim domnului primar şi tuturor consilierilor locali pentru sprijin şi pentru votul acordat în unanimitate. Mă bucur că s-a demonstrat încă o dată că sportul nu are culoare politică şi că reprezentanţii ieşenilor în Consiliul Local au grijă de un simbol al oraşului. Este un vot care ne obligă să avem rezultate. Dacă şi Consiliul Judeţean va veni alături de Politehnica, acest club atât de iubit se va putea redresa şi lupta în viitor pentru obiective europene, acolo unde Iaşul merită să fie” a declarat preşedintele Politehnicii, Ciprian Paraschiv.

În ceea ce priveşte informaţiile nedorite, cei doi “incerţi” de care vorbea antrenorul Daniel Pancu la conferinţa de presă de miercuri, Ovidiu Mihalache şi Nicandro Breeveld, au fost trecuţi pe lista indisponibililor, din motive medicale. Foarte probabil, Mihalache, care s-a reaccidentat după un singur meci disputat în două luni, va lipsi şi săptămâna viitoare. Reamintim, Pancu nu poate conta nici pe Zajmovic şi Acka, bolnavi de COVID-19.

În ceea ce le priveşte pe gazde, nimic nu s-a schimbat în ceea ce priveşte promisiunile deşarte lansate de spaniolii care conduc clubul din vară, spanioli care nu au investit nimic. Dinamoviştii nu au încasat niciun salariu în acest sezon, iar clubul se îndreaptă cu paşi repezi spre faliment, salariile uriaşe promise fiind un bolovan uriaş legat de picioarele unei grupări care şi aşa abia se ţinea în picioare. Firesc, din curtea “câinilor” au plecat în ultima perioadă nu numai antrenorul Cosmin Contra, care l-a lăsat pe asistentul său, Ionel Gane, să conducă echipa pe final de an, ci şi mai mulţi jucători de valoare precum Borja Valle, Isma Lopez, Rene Hinojo sau Gonzalez. Totuşi, injectaţi de fanaticii suporteri “alb-roşii”, trupa din Şoseaua Ştefan cel Mare a Capitalei, care mai are destule piese solide în echipă, a reuşit să lege trei succese în ultima perioadă, două în campionat şi unul în Cupă. Rămâne de văzut dacă gazdele de azi, care nu vor conta pe cel mai util transfer al verii, Camara, suspendat, dar şi pe A. Radu (suspendat), Moldoveanu, Ehmann şi Gol (accidentaţi), vor reuşi să strângă iarăşi resurse nebănuite pentru a bifa un nou meci bun.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri