Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

LIVETEXT: Dunărea Călărași – Politehnica Iaşi 2-3, rezultat final.

GALERIE
călărași-șelimbăr
  • călărași-șelimbăr
- +

Meci în etapa a VIII-a a Ligii a II-a de fotbal

2-3 min. 89: Camara, reia cu capul dintr-un corner executat de Cristea. Cu un minut înainte, același Camara ratase singur cu portarul, lobând balonul pe lângă poartă/

74-Nica lansat pe poartă se ciocnește de portarul Popescu, arbitrul Ioniță acordă inițial penalty la semnalizarea asistentului, ieșenii protestează, arbitrul Ioniță revine și dictează fault în atac!

2-2, min. 54: Camara pasează în careu, Mărieș se dezechilibrează dar trimite înapoi spre Okan care șutează di 15 metri pe jos. în plasă

2-1, min. 42: Filip, liber pe dreapta, centrează înapoi, Boiangiu înscrie din centrul careului, șut deviar

1-1, min. 37: Moise, voleu sub bară, din centrarea lui Filip

0-1, min. 35 - presat de Okan, Matei înscrie în proprie poartă, la un corner de pe stânga de Cristea

27 -Camara, în fața porții din centrarea lui Serediuc, preluare defectuoasă

26 -Plămadă, cea mai mare ocazie de până acum: ”cap” cu pământul singur cu portarul, dintr-o centrare de pe dreapta

16 - Boiangiu îl vede ieșit din poartă pe Popescu și trage de la centrul terenului, dar nu nimerește ținta

13 - Mărieș, pătrundere și șut peste poartă

3 - primul șut aparține lui Stoica de la gazde

Formaţiile de start

Dunărea: A.Popa – Filip,  Mate (55-Vultur), Leca, Sălceanu, Calu (55 - Popescu), Avram, Boiangiu, Moise (75 - Seymour), Stoica, Nica.Antrenor: Marius Milea.

Poli: L. Popescu – Onea, Cană, Plămadă. Serediuc (87-Istrate) – Okan, Deretti (81 -Chiorean)  – Mărieş (87 - Aftanache), Fr. Cristea, Pelivan (87-Iurașcu)– Camara (90+3-Tîrșa) Antrenor: Costel Enache..

Arbitri: Eduard Ioniţă - Ionuţ Neacşu, Roxana Ivanov.

Cartonașe galbene:Boiangiu, Nica / Okan

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

...........................

 

Politehnica Iaşi încheie astăzi seria de trei meciuri oficiale consecutive în deplasare, disputa de azi, de la Călăraşi, din campionat, fiind precedată de meciul de la Techirghiol, cu Unirea Constanţa, din runda a VII-a şi partida de Cupă, de la Baia Mare, cu Minaur. Deşi după victoria la scor, 6-0, de pe Litoral, a urmat eşecul din Maramureş, 1-3, aceasta nu i-a destabilizat pe ieşeni, pentru că pe terenul echipei de Liga a III-a au fost folosite foarte multe rezerve. Necazurile au apărut ulterior, numărul jucătorilor cu diferite probleme de natură medicală crescând la şapte, din el făcând parte Puşcaş, Stan, Pop, Stoenac, Mihalache, Deretti, Serediuc. Drept urmare, chiar dacă se speră ca unii să poată evolua, antrenorul Politehnicii, Costel Enache, nu se simţea foarte confortabil ieri, înainte de plecarea spre Călăraşi. “Ne aşteaptă o deplasare lungă, se circulă greu în România, e o problemă să mergi opt-nouă ore înainte de meci. Apoi, ne lipsesc şi mulţi jucători, şapte, în poziţii cheie. Avem însă în echipă băieţi de caracter, care ştiu să strângă rândurile. Aştept de la ei implicare, organizare. În ciuda problemelor, mergem la victorie” a spus tehnicianul.

La victorie se gândeşte şi fotbalistul Sekou Camara, care a spus că “nu avem foarte multe informaţii despre adversar şi nu suntem în cel mai bun moment. Trebuie însă să câştigăm, sunt trei puncte extrem de importante”.

În ceea ce le priveşte pe gazde, acestea au căzut total în vară, după ce au jucat barajul pentru promovare în Liga I. Sătuli de problemele financiare din sezonul trecut, care continuă şi acum, antrenorul Cristi Pustai şi foarte mulţi jucători de bază au plecat de la Călăraşi. Efectul a fost normal, dunărenii nereuşind să obţină vreo victorie în campionat. Gazdele de azi au bifat până acum doar trei remize, una singură acasă, cu Unirea Constanţa, celelalte - la Dej şi cu Ripensia Timişoara, şi au cedat pe teren propriu în faţa Politehnicii Timişoara şi Buzăului, precum şi la Şelimbăr şi Braşov. Mai bine au mers lucrurile în Cupă, dunărenii trecând de Astra Giurgiu, acasă, şi, în şaisprezecimi, de CSM Slatina, în deplasare. Cum succesul de la Slatina a apărut la ultima apariţie oficială, antrenorul Marius Milea, care i-a luat recent locul lui Mirel Condei, cu care se începuse sezonul, e încrezător că o va împiedica şi pe Poli azi. Politehnica va reveni imediat după meci acasă, pentru a pregăti disputa cu Metaloglobus Bucureşti, din etapa următoare a campionatului.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri