Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

LIVETEXT: Goool Poliiiiiiiiii: Chindia Târgoviște - Politehnica Iași 0-2 FINAL. Goluri Luckassen și Chacanaaaaa din pasele lui Cristea

GALERIE
gol-florea
  • gol-florea
- +

Meci în etapa a VI-a a play-out-ului Ligii I de fotbal

0-2, min.90-Cristea verticalizează perfect pentru Chacana, care îl driblează pe portarul Aioani intră în careu și înscrie în poarta goală

 

68: Cristea ratează o mare ocazie de 2-0 la centrarea lui Chacana se bâlbâie la 10 m

66-  Frăsinescu pierde mingea în fața lui Rață, care centreză. Berisha trage în Rusu.

52-mare ocazie Chindia după o acțiune a lui Neguț, rezolvă Cabral

46 - neatenții defensive ale ieșenilor, Șerban salvează la sacrificiu în fața lui Berisha

37 - pasă strălucită a lui Horșia spre Luckassen în careu, care reacționează cu întârziere, iar Pițian deviază în corner

32 - Horșia, dintr-o bucată de la marginea careului, rezolvă Aioani

21-23-serie de patru cornere la poarta ieșeană

16;Cristea trage direct o lovitură liberă de la 20 m, peste poartă

0-1, min. 13: Horșia, diagonală spre stânga către Cristea, care ajunge mingea aproape de linia porții, decarul Politehnicii centrează, iar Luckassen reia cu capul din 6 metri

9 - Fază grea la poarta lui Rusu, care reține greu șutul lui Bic. Apoi, Rusu degajează în Neguț, dar mingea trece peste bară.

Echipele de start

Chindia: Aioani – Martac, Benga, Piţian, Corbu – Bic, Rață (77-Mihai) - Neguţ, Dangubic (77-Barbu), A. Șerban (46 - Berisha) – Ivancic (65-Dumitrașcu). Antrenor: Viorel Moldovan

Poli: Rusu – Cabral (85 - Omoh), Klimavicius, Frăsinescu, S. Şerban –Horșia (66- Chacana), Breeveld, Passaglia, Grădinaru– Luckassen (74 - De Iriondo), A.Cristea. Antrenor: Mircea Rednic.

Arbitru: Andrei Chivulete.

Cartonașe galbene:Bic, Corbu / Grădinaru Rusu

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

Condus de un Consiliu Director incompetent, în care se minte cum se respiră, cu “patroni” care au indecenţa de a primi salarii consistente din banii ieşenilor amărâţi, cu un preşedinte care îşi pierde din capitalul de imagine din cauza nereformării clubului, cu un staff tehnic care nu a găsit soluţia de a trezi echipa, cu foarte mulţi jucători modeşti, aduşi pe criterii controversate, Politehnica a ajuns pe ultimul loc al clasamentului Ligii I de fotbal. Drept urmare, până şi fani adevăraţi ai echipei, sătui de mizeriile existente, au început să devină alergici la numele Poli. S-a ajuns acolo încât unii doresc chiar retrogradarea ori desfiinţarea echipei care papă milioane de euro din banii ieşenilor! Curentul este extrem de periculos, pentru că o eventuală retrogradare ar însemna, practic, un cutremur din care fotbalul ieşean s-ar putea să nu se mai trezească ani în şir. Iar fotbalul ieşean înseamnă şi cei care au înfiinţat clubul născut pe 27 aprilie 1945 şi cei care au trudit cu onestitate şi decenţă decenii la rând în Copou, înseamnă şi Simionaş, şi Pancu şi regretatul Ionuţ Popa, nu numai o gaşcă preocupată de buzunarele proprii, care poate fi izolată, dacă se vrea cu adevărat,.

Iar Poli are şanse importante de a se menţine în elită, Chiar dacă a pierdut toate cele trei meciuri de după restartul Ligii I şi a fost umilită miercuri, în Cupă, la Sfântu Gheorghe, echipa ieşeană se află la doar trei puncte de primul loc care asigură salvarea. Iar în meciurile următoare întâlneşte două dintre cele mai slabe echipe din campionat, Chindia (azi, la Ploieşti) şi Hermannstadt (marţi, în Copou), astfel că situaţia în clasament poate fi schimbată radical în câteva zile.

Totul depinde acum de capacitatea antrenorului Mircea Rednic de a repune echipa pe picioare şi a echilibra ruşinoasa linie de clasament din acest an, tehnicianul, sprijinit de preşedintele Paraschiv, este singura speranţă pentru echilibrarea unei nave în derivă. Rednic a avut un discurs bun înaintea meciului de azi, în care a anunţat că lupta continuă şi a transmis încredere că obiectivul poate fi atins. Poli a pregătit la Snagov confruntarea cu modesta Chindia, localitate unde stă de sâmbăta trecută, deplasarea la Ploieşti (târgoviştenii joacă meciurile de acasă în Prahova deoarece arena lor e în reparaţii) urmând să fie făcută în ziua meciului. Oaspeţii vor opera multe schimbări faţă de duelul cu Sepsi, menajaţii Frăsinescu, Breeveld şi Passaglia urmând a fi titulari. Imediat după meci, Poli se va întoarce acasă, pentru a pregăti duelul cu sibienii, de marţi.

Primul meci al etapei a VI-a: FC Hermannstadt- Academica Clinceni 0-1 (0-0). Patriche ('58).). Clasament: 1. Viitorul – 30 p; 2.Sepsi – 23 p; 3.Clinceni – 23 p; 4.Voluntari – 21 p; 5.Hermannstadt 18; 6. Chindia – 17 p; 7.Dinamo – 17 p; 8.Poli Iaşi – 15 p.Următoarele meciuri: Chindia Târgovişte-Poli Iaşi (sâmbătă, 15:30); Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Viitorul (sâmbătă, 20;00), Dinamo – FC Voluntari. (luni, 20;00).

 

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri