Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

AM RETROGRADAT: Mulțumiri iubiți conducători, Grazie grande allenatore

GALERIE
onea-fr-cristea-pires-herrmannstadt-iasi
  • onea-fr-cristea-pires-herrmannstadt-iasi
- +

Formaţia Poli Iaşi a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 0-1 de echipa FC Hermannstadt, într-un meci din etapa a opta, penultima a play-out-ului Ligii I, şi a retrogradat.

0-1, min. 78: Alhassan înscrie din apropiere, după o pasă în adâncime trimisă de Mayoral

67 - șut frumos din careu Zajmovic, respinge Cristiano în corner

62-Onea, șut din lovitură de la 25 m pe jos, periculos, respins în corner de Cristiano

48 - ocazie mare, ratată de Belu, dintr-o pasă a lui Mayoral. De Iriondo intervine și trimite în corner

41 - Popadiuc șut bine țintit din 16 m, respinge Cristiano

36 - Mayoral, bine servit de Yazalde, dă pe lângă poartă

27- din nou cu capul, Petrescu peste poartă din lovitura de cap executată de Petrescu

26 - Vieira, lovitură de cap alături, în urma unui cornet

15-Belu, ”cap” afară dintr-un corner executat de Mayoral

14 - prima mare ratare a meciului; Popadiuc, peste poartă din pasa lui Zajmovic

8- Onea, acțiune individuală, încheiată cun un șut slab din 15 m

Echipele de start

Poli: Brînză - Onea, De Iriondo (87 - Cană), Baxevanos, Buşu – Gaitan (87-Fr. Cristea), Passaglia – Platini, Vanzo (68- Vega),  Stan (5-Popadiuc) – Zajmovic (87 -Zaharia).. Antrenor: Nicolo Napoli

Hermannstadt: Cristiano – Mățel, Scarlatache, Viera, Opruţ – Belu (74 - Alhassan), Dâlbea, Addae (74 - Bagaric), Buzan (14 - Petrescu) – Mayoral, Yazalde (83 - Pires_.Antrenor: Eugen Beza.

Arbitru: Sebastian Colțescu.

Cartonașe galbene: Brînză, Bușu, Fr. Cristea, Cană / Petrescu, Scarlatache

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

.................

Ultimele două clasate în Liga I de fotbal se întâlnesc astăzi, în Copou, într-un meci de “care pe care”. Ambele echipe au nevoie de victorie pentru a mai spera că vor urca pe loc de baraj după ultima etapă. Poli are clar prima şansă astăzi. Ieşenii au avantajul terenului propriu şi ascendentul moral al duelurilor cu sibienii din acest sezon. Iaşi a câştigat în sezonul regulat atât în deplasare, la finalul anului trecut, cât şi acasă, în ultima rundă a primei faze a campionatului. Moldovenii au şi un alt motiv de optimism, mulţi dintre jucătorii care au fost anunţaţi accidentaţi etapa trecută fiind recuperaţi. Astfel, la absenţe certe apărea, conform oficialilor ieşeni, doar Mihalache, în timp ce prezenţele pe teren ale lui Brănescu, R. Popa şi Djuranovic sunt incerte. Probleme mai serioase au oaspeţii care, dacă Matricardi nu-şi va reveni, s-ar putea să fie siliţi să improvizeze în centrul liniei de apărare, de unde va lipsi o piesă esenţială, I. Stoica (suspendat).

Disputa de azi a fost prefaţată de Poli ieri, într-o conferinţă de presă de la care antrenorul principal Nicolo Napoli a lipsit. În locul italianului a fost prezent secundul Marian Rada, care a împlinit vineri 61 de ani. “E un meci foarte important, trebuie să ne agăţăm de ultimele şanse pe care le mai avem pentru a salva echipa. Sunt momente grele, trebuie să ne unim cu toţii. Ar fi păcat ca un oraş ca Iaşul să nu aibă echipă în Liga I” a spus Rada, care a lansat câteva săgeţi către peisajul sportiv existent în oraş: “E păcat pentru Iaşi că şi alte sporturi au fost duse la dispariţie! La Iaşi cred că este cel mai prost gazon din primele două ligi şi nu ştiu de ce (n.r. – suprafaţa de joc a fost reparată capital în sezonul trecut!). Terenul de antrenament e mai bun decât cel de joc!”. Tehnicianul a mai avertizat că dacă echipa va retrograda şi nu se vor găsi soluţii de a continua în Liga a II-a, există riscul uitării fotbalului ieşean.

La conferinţa de presă a fost prezent şi fotbalistul Dzenan Zajmovic care a spus că meciul de azi va fi cel mai dificil din întregul sezon. “În această săptămână au fost multe discuţii în vestiar, însă acum trebuie să ne gândim doar la meci şi nu la problemele mari de la club. Nu e o misiune imposibilă să ne salvăm” a mai punctat atacantul.

În ultima rundă, Poli va juca miercurea viitoare la Mediaş, cu Gaz Metan, iar sibienii vor primi vizita FC Argeş. Cele două echipe aflate pe locurile de baraj, Astra Giurgiu şi FC Voluntari, care au patru puncte avans faţă de Poli şi Hermannstadt, se confruntă astăzi într-un meci direct. În ultima etapă, ilfovenii joacă acasă cu UTA, iar giurgiuvenii se deplasează la Constanţa, pentru înfruntarea cu Viitorul.

 

Fanii mai au de aşteptat

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) şi-a manifestat totala disponibilitate în a aplica imediat măsurile anunţate de preşedintele României în legătură cu accesul persoanelor pe stadioane.”Astfel, de îndată ce Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii vor publica normele şi procedurile aferente, LPF va determina, împreună cu cluburile membre, aplicarea acestora cu celeritate”, anunţă lpf.ro. LPF reaminteşte că a transmis încă din data de 9 februarie 2021 un draft de protocol privind măsurile de prevenţie în vederea redeschiderii stadioanelor din Casa Liga 1 pentru spectatori. Normele şi procedurile vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial astfel că etapa a VIII-a se va desfăşura cu certitudine fără spectatori.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri