Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Joaca de-a barajul. Politehnica Iaşi – FC Voluntari, 0-1 Final.

GALERIE
@@@onea-poli-voluntari
  • @@@onea-poli-voluntari
- +

 

Meci în etapa a II-a a play-out-ului Ligii I de fotbal

90+4: Onea trage pe jos de la distanță, Râmniceanu este atent

89 - Mensah se trezește singur-singurel cu mingea la 5 m de poartă și trage alături

60 - Tamaș, aproape de un cadou neașteptat, o minge trimisă acasă cu capul era să-l surprindă pe Râmniceanu

32 - angajare Tamaș, centrare Briceag șut din 10 m pe lângă poartă

0-1, min. 30: Popadiuc centrează de pe stânga, Pesic reia în poartă, șut deviat de Popa

20 -Pesic, șut-centrare de pe dreapta pentru Ivanov, iese la timp Brănescu

12-corner executat de Betancor, Tamaș reia cu capul peste poartă

3 - ratare imensă a oaspeților: Gheorghe îl lansează pe Pesic la limita ofsaidului, acesta centrează, Ivanov, la 4 m de poartă șutează în portar și mingea iese în corner

Poli: Brănescu – Onea, Popa, Baxevanos, Buşu – De Iriondo, Acosta – Popadiuc (61-Mensah), Vanzo (61-A.Cristea),. A. Stan (9 - Calcan) – Djuranovic. Antrenor: Nicolo Napoli

Voluntari: Râmniceanu – Balaur, Tamaş, Armaş - Costin, I. Gheorghe (70 - Borțoneanu), Droppa, Ivanov (58 - Ricardinho), Briceag – Pesic (86-Lopes), Betancor (70 - Anghelov). Antrenor: Bogdan Andone

Arbitri: Lucian Rusandru – Mircea Orbuleţ, George Neacşu.

Cartonașe galbene:Popadiuc / Gheorghe, Pesic, Ivanov, Borțoneanu, Râmniceanu

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

.......................................

Ajutată din plin de jocul rezultatelor din primele meciuri ale rundei a doua a grupei a doua valorice (Dinamo şi Hermannstadt au pierdut), Politehnica are astăzi prilejul de a urca pe un loc de baraj în elita fotbalului românesc. Cu doar o remiză în disputa de pe teren propriu cu FC Voluntari, Iaşi ar urca pe o poziţie care o salvează de la retrogradarea directă. Egalul nu ar trebui să fie principala opţiune a ieşenilor.Poli nu trebuie să uite că un succes în faţa ilfovenilor ar urca-o la un singur punct de salvarea directă. De acest lucru a părut a fi conştient şi prudentul antrenor al gazdelor, Nicolo Napoli, care a spus că va juca la victorie, declaraţie servită, însă, înaintea fiecărei partide.

Pentru jocul de astăzi, tehnicianul italian are la dispoziţie, cu excepţia mai vechilor bolnavi de COVID-19, Vega, Passaglia şi Platini, întreg lotul de jucători, autorul golului decisiv din meciul cu Hermannstadt, din ultima rundă a sezonului regulat, Popadiuc, suspendat runda precedentă, urmând a reintra. Pentru ca plata diferenţiată a salariilor efectuată în această lună, care a inflamat vestiarul şi a generat critici vehemente până şi din rândul vocilor neutre, ultimul intrat pe listă fiind Dinu “Vamă” Gheorghe, să mai fie uitată, jucătorii ieşeni au promisiunea că vor primi înaintea meciului una dintre primele restante, cea pentru remiza cu FC Argeş. La jocul cu piteştenii, valoarea bonusului de punct a crescut de la două la trei sute de euro. Din păcate pentru fotbalişti, promisiunile de alocare a unor fonduri consistente de la Consiliul Local Iaşi, care ar mai echilibra cât de cât clubul, nu păreau a avea ieri, până în jurul amiezii, şanse de concretizare. Asta pentru că minima cerinţă a majorităţii consilierilor locali, demisia unui membru al Consiliului Director, nu s-a concretizat. Drept urmare, şansele ca azi, în şedinţa CL Iaşi, să fie aprobată şi o sumă către Poli erau aseară infime.. Dacă nu vor apărea modificări de ultimă oră, subiectul fotbal s-ar putea amâna iarăşi, pentru săptămâna viitoare, mai mulţi consilieri locali aşteptând în continuare un prim pas de reformare din partea CD, cerinţă solicitată insistent şi de mulţi fani.

Pentru ca jucătorii ieşeni să fie concentraţi mai bine la meci, ei au stat în cantonament aseară, la un hotel din centrul Iaşului.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri