Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

LIVETEXT: Politehnica Iași - FC Hermannstadt. 1-0, rezultat final

GALERIE
hermannstadt-poli-iriondo
  • hermannstadt-poli-iriondo
- +

 

Ultimul joc al Politehnicii în sezonul regulat

Info; Politehnica intră în play-out cu 13 puncte, la fel ca FC Hermannstadt; în fața lor, Dinamo are 14 puncte. Ieșenii vor juca în week-end la Pitești cu FC Argeș.

85-Vega trage din careu la colțul lung, pe lângă poartă

84 - corner executat de pe stânga de Sebaihi, Brănescu respinge lovitura de cap a lui Matricardi, iar Bagaric reia pe lângă poartă de la 5 m

79- Sebaihi execută o lovitură liberă de pe dreapta în careu, Bagaric reia cu capul în stâlpul porții.

75-Cristea este faultat în plin fuleu la marginea careului de Matricardi. Tot el execută lovitura liberă în brațele portarului sibian

69-Vieira reia cu capul în urma unui corner.

66-Popa,împins în careu de Cristiano, Florin Marcu acordă penalty. Djuranovic trage în stânga, Cristiano ghicește și respinge în corner

49: ”călcâi” Petrescu pentru Bagaric, Brănescu plonjează la timp

45 - Mayoral, centrare  bună de pe stânga, intervenție la sacrificiu a lui Baxevanos, în fața luiYazalde

41 - Yazalde încearcă colțul lung, dar mingea iese afară

39: Platini centrează pentru Djuranovic, la 6 metri de poartă, atacantul ieșean alunecă și Cristiano reține

31-Mățel, șut din unghi ascuțit, 10 m de pe dreapta, respinge Brănescu

24-Djuranovic trimite un șut spre colțul lung, Cristiano respinge în corner din fața lui Popadiuc

19- Dâlbea încearcă un șut de la marginea careului sub bară. Atent, Brănescu respinge peste poartă

1-0, min 11;Popadiuc îl surprinde pe portarul Cristiano cu un șut de la 18 metri, după o combinație cu Vanzo

7 - cursă de peste 50 de metri a lui Mayoral, finalizată cu un șut defectuos din careul mare.

Formaţiile de start

Poli: Brănescu – Onea, Popa, Baxevanos, Buşu – De Iriondo, Passaglia – Vanzo, Platini, A. Stan (6 - Popadiuc; 75-Vega) – Djuranovic (70- A. Cristea). Antrenor: Nicolo Napoli

Hermannstadt: Cristiano – Măţel, Matricardi, Vieira (86-Addae), Opruţ – Buzan (12 - Petrescu), Dâlbea, Yazalde (70-Aralica), Aosman – Mayoral (70-Sebaihi)– Bagaric. Antrenor: Eugen Beza

Arbitri:Florin Marcu – Ciprian Danşa, Ferencz Tunyogi

Cartonașe galbene:De Iriondo, Popadiuc, Brănescu, Popa /  Matricardi

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

 

...................

Lanterna Ligii I, Politehnica Iaşi, are astăzi şansa de a se apropia la doar un punct de barajul salvării de la retrogradare, în condiţiile în care punctele acumulate în sezonul regulat se înjumătăţesc imediat după meci. Distanţa care o separă de modesta Dinamo va fi astfel extrem de uşor de recuperat dacă luăm în calcul faptul că în play-out se joacă nouă meciuri. Pentru a ajunge foarte aproape de “câini”, Poli trebuie să treacă acasă de Hermannstadt, cealaltă echipă aflată pe o poziţie direct retrogradabilă. În paranteză fie spus, acum se vede şi mai pregnant cât de mult au contat punctele pierdute la masa verde cu Viitorul Constanţa, în tur. Dacă rezultatul existent în momentul întreruperii partidei, 2-1 pentru Iaşi, era conservat, Poli, în cazul unui succes azi, ar fi fost deja pe loc de baraj, la doar un punct de salvarea directă.

Misiunea gazdelor de a învinge azi nu pare foarte greu de atins. Ieşenii arată din ce în ce mai bine după ce omogenizarea echipei a ajuns la cote normale, absenţele au intrat în limite decente (dintre piesele de bază, azi va lipsi doar Calcan, suspendat), iar vestiarul a strâns rândurile atunci când a auzit că retrogradarea ar genera falimentul şi, implicit, pierderea tuturor drepturilor financiare la care jucătorii au dreptul. Apoi, moralul este bun după ce Iaşul nu a irosit posibilitatea de a trece în ultima perioadă de Dinamo şi Viitorul. adversari facili. Pentru a ţine echipa în priză, s-a decis şi ca aseară să se stea într-un cantonament, la un hotel din Iaşi.

În plus, Hermannstadt a avut un retur modest, în care a obţinut doar două victorii, nici Liviu Ciobotariu nereuşind să trezească o echipă sibiană care a rulat sub aşteptări şi în tur, sub comanda spaniolului Ruben Albes. Drept urmare, fostul antrenor al Politehnicii a plecat din Ardeal după două luni, FC fiind condusă acum de un tehnician din curtea proprie, Eugen Beza. Cum acesta nu are licenţa PRO, “principal” în acte figurează “secundul” Vali Negru, fost jucător la Politehnica. Hermannstadt a intrat astfel în grupul echipelor care acordă credit antrenorilor foarte tineri, după ce mai multe experimente au dat roade. La Botoşani, Marius Croitoru, fără licenţă PRO, a dus de două ori echipa în play-off, echipa comunală din Clinceni a ajuns în play-off cu Ilie Poenaru, respins la admiterea pentru licenţa PRO, pe bancă, iar FC Argeş a fost înviată de un Andrei Prepeliţă care nu are nici licenţă B.

Oaspeţii, care, în afara tinerilor under 21, au jucători români doar jucători la apusul carierei (Stoica are 33 de ani, Măţel – 32, iar Dâlbea – 40!), linie pe care s-a mers şi în privinţa străinilor (Yazalde are 33 de ani, Bagaric şi Sebaihi – 29), au şi probeme de efectiv. Doi jucători de bază ai sibienilor, Petrescu şi Belu-Iordache, nu au drept de joc deoarece că sunt suspendaţi.

Şi pentru acest meci, care se dispută cu porţile închise, gazdele au pus în vânzare bilete virtuale, la preţul de 2 lei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri