anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Liviu Bulgaru, un funcţionar fericit: venit de 250.000 de RON de la stat, pe anul trecut

GALERIE
liviu bulgaru
 • liviu bulgaru
- +

Liviu Bulgaru, aflat la cârma instituției locale care gestionează fondurile europene pentru investițiile rurale din regiunea Moldovei, încasează bani frumoși de la statul român și din posturi-cheie din cadrul altor instituții publice. Venitul total obținut anul trecut s-a ridicat la aproximativ 250.000 de lei, adică Bulgaru a câștigat în 12 luni peste 50.000 de euro, conform declarației sale de avere din 2022 (cu veniturile pe 2021). 

Dacă mai punem la socoteală și banii obținuți din vânzarea unui autoturism, respectiv 138.000 de lei (28.000 de euro), rezultă că lui Bulgaru i-au intrat în cont 388.000 de lei (circa 79.000 de euro) anul trecut. Cine are bani de luat, are și de dat, un detaliu observat din consultarea altei declarații de avere (cea din 2021) fiind și donația destul de consistentă către PNL Iași în 2020, an în care a candidat pentru Camera Deputaților. Este vorba despre suma de 145.000 de lei (aproape 29.000 de euro).

Cu excepția perioadei aprilie 2021 - martie 2022 când, prin detașare, a ocupat postul de secretar general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Bulgaru conduce de ani buni Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (CRFIR) 1 Nord-Est, de unde a încasat aproape 115.000 de lei în anul 2021. Se adaugă venitul de la MADR pe același an, indemnizații care au însumat aproape 96.000 de lei, potrivit datelor din document. Chiar dacă a rămas pe dinafară la alegerile parlamentare din 2020, Bulgaru „a bifat” totuși, ulterior, un post la Camera Deputaților, cel de consilier parlamentar, venitul anual din salarii fiind de 11.000 de lei în 2021. De la Consiliul Județean Iași, unde a fost consilier județean din partea PNL, a încasat 1.095 de lei. El a renunțat la mandat în februarie 2021, invocând motive personale.

Bulgaru a câștigat bani anul trecut și de la compania națională Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea SA, indemnizații în sumă totală de 22.100 de lei, iar de la Agenția Domeniilor Statului, instituţie publică finanţată integral de la bugetul de stat (prin bugetul MADR), a încasat indemnizații de aproape 4.000 de lei. Deține două apartamente în Iași, unul cumpărat, de 59 mp, iar altul moștenit, de 153 mp (deține o cotă-parte). Are și o colecție de tablouri care valorează 10.000 de euro. În conturi nu figurează niciun leu la capitolul economii, în timp ce datoriile la bănci însumează 37.500 de lei și 14.000 de euro. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.