Liviu Dragnea s-a dezlănţuit la Congresul PSD. Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Liviu Dragnea s-a dezlănţuit la Congresul PSD. Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?

GALERIE
Liviu Dragnea congres
  • Liviu Dragnea congres
- +

Liviu Dragnea şi-a încheiat discursul susţinut la Congres anunţând că este dispus să meargă mai departe, ”indiferent de lovituri”, chiar şi împotriva celor din interior care sunt ”cele mai dureroase”, pentru a îndeplini toate obiectivele din programul de guvernare. El le-a adresat delegaţilor o serie de întrebări dacă doresc să continue împreună. ”Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?”, a spus Dragnea în final, iar delegaţii i-au confirmat, aplaudându-l.

”Indiferent de riscuri, indiferent de lovituri – cele mai dureroase sunt cele din interior pentru că pe duşmani îi şti şi-i vezi – dar o să trecem şi peste cele din interior, indiferent de lovituri eu vreau să merg în continuare fără ezitare pentru a îndeplini toate obiectivele din progamul de guvernare, pentru a închide odată cu abuzurile din această ţară şi pentru a ne recupera democraţia”, a scus Dragnea în finalul discursului său care a durat mai mult de o oră. Dragnea a afirmat că ”indiferent ce spune unul sau altul” există şanse serioase de reuşită.

”Trebuie doar să nu avem ezitări. Dar, în acelaşi timp, vreau să ştiu dacă dumneavoastră vreţi acest lucru. Vreţi să continuăm? Aveţi curaj să rezistaţi la ce se va intâmpla în continuare?”, a spus Dragnea, iar sala i-a răspus un ”da” prelung. ”Nu aveţi ezitări? Vreţi să mergem împreună? Şi vă pun o ultimă întrebare - unii mi-au zis să nu o pun, alţii mi-au zis să o pun, până la urmă suntem între noi: Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?, şi-a încheiat Dragnea discursul, iar delegaţii i-au răspuns ”Da” şi l-au aplaudat. Cu vocea tremurând, Dragnea a adăugat: ”Atunci aşa va fi şi să nu vă îndoiţi niciodată”.

Dragnea, despre ambasadori şi consuli

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat ferm, sâmbătă, ministrul de externe şi ministrului comerţului să prezinte coaliţiei şi Guvernului o analiză pe fiecare misiune diplomatică în parte, pe fiecare consul şi ataşat comercial, pentru a vedea această ţară ce avantaje a avut de pe urma acestor oameni.

”Vrem o dimensiune economică în activitatea diplomatică. Vreau ca întreaga reţea a ambasadorilor, consulilor, ataşaţilor comerciali să se orienteze şi către obiective măsurabile economic. Vrem o cuantificare a performanţei externe nu doar prin contacte politice, nu doar prin organizarea unor vizite a unor oficialităţi române în ţările respective, ci şi prin contracte semnate, prin deschiderea de pieţe de noi şi de noi rute comerciale”, a spus Dragnea, la congresul PSD. Liviu Dragnea a menţionat că diplomaţia reprezintă o corporaţie externă prezentă în peste 100 de ţări cu potenţial uriaş.

”Eu zic că a venit vremea să ne ocupăm serios, prin Ministerul de Exerne, prin ministerele Economiei şi Comerţului şi prin întreaga noastră reţea diplomatică, de redeschiderea pieţelor pierdute de România după 1990 pe continentul asiatic şi african, în Orientul Apropiat şi Mijlociu. Hai să recuperăm tot ce ne-au luat alţii, hai să recuperăm toate pieţele pe care le-am avut şi care ne doresc în continuare”, a continuat liderul PSD. De aceea, el le-a cerut miniştrilor de Externe şi Comerţului să prezinte coaliţiei şi Guvernului o analiză.

”Şi, în acest context, eu îi solicit foarte ferm ministrului de Externe şi ministrului Comerţului să prezinte în faţa premierului şi a coaliţiei de guvernare o analiză pe fiecare misiune în parte, pe fiecare consul şi ataşat comercial, din care să vedem şi noi ce avantaje măsurabile şi cuantificabile a avut statul român din activitatea fiecăruia. Am un respect deosebit pentru corpul diplomatic, dar vreau să vedem şi noi totuşi această ţară ce avantaje a avut de pe urma acestor oameni”, a afirmat Dragnea.

“Nu avem un Proiect de ţară, nu avem un scop naţional căruia să îi dedicăm un ideal”

Liviu Dragnea, a declarat în discursul de la Congresul partidului, că se tot vorbeşte despre Proiectul de ţară, dar acesta nu există şi, de asemenea, nu există nici un scop naţional „căruia să îi dedicăm un ideal, care să ne liniştească”. El explică faptul că distanţa dintre România şi statele dezvoltate este foarte mare şi „nu poate fi recuperată cu paşi mici”. "Se vorbeşte despre Proiectul de ţară cu dezamăgire şi reproş. De fapt, se vorbeşte despre lipsa (proiectului – n.r.). Nu avem un Proiect de ţară, nu avem un scop naţional căruia să îi dedicăm un ideal, care să ne liniştească, un obiectiv spre care să privim şi pe care să ne dorim să-l atingem. Eu spun că îl căutăm bine. Proiectul de ţară (...) se găseşte acolo unde nici nu te gândeşti să îl cauţi”, a declarat Liviu Dragnea.

El susţine că România s-a integrat în comunitatea europeană şi în comunitate Nord-Atlantică, dar a uitat să se integreze în ea însăşi. “România s-a integrat în comunitatea europeană, s-a intergrat şi în comunitate Nord-Atlantică şi a făcut-o cu succes, dar a uitat să se integreze în ea însăşi. România a uitat se pare cine este, pe cine reprezintă şi ce poate. Ceea ce cred eu că îi lipseşte astăzi României şi nouă tuturor nu este neapărat Proiectul de ţară, ci abordarea frontală,curajul de a ne privi în faţă şi de a spune «aşa nu mai merge». Trebuie să recunoaştem că ne mişcăm prea încet”, a continuat el.

De asemenea, el a spus că distanţa dintre România şi statele dezvoltate este foarte mare şi „nu poate fi recuperată cu paşi mici”. „Distanţa faţă de statele dezvoltate este foarte mare şi nu poate fi recuperată cu paşi mici, cu şovăială sau cu răzgândit, aşa cum ne-am obişnuit. Dacă cumva este ascuns pe undeva un Proiect de ţară, trebuie să înţelegem că ălă nu este un slogan, un concept (...) înseamnă acţiune, mişcare accelerată, înseamnă dezvoltare în forţă (...)”, a conchis acesta.

“Calomnia, înjurăturile au devenit mijloace prin care opinia publică este bombardată în fiecare zi”

Dragnea, a vorbit  la Congresul PSD, despre un discurs al urii care a invadat spaţiul public, inclusiv tribuna Parlamentului. Dragnea a spus că înjurăturile au devenit mijloace prin care opinia publică este bombardată în fiecare zi. „Calomnia, înjurăturile au devenit mijloace prin care opinia publică este bombardată în fiecare zi. Vedem bine că un discurs al urii a invadat televiziunile, mediul online şi chiar şi tribuna Parlamentului. Aţi văzut la ce s-a ajuns câteodată în Parlament. Se pare că un minim consens politic şi social devine imposibil. În anul Centenarului, societatea noastră este profund divizată şi intoleranţa elimină orice şansă de dialog politic”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a mai spus că nu trebuie acceptată divizarea societăţii şi că e datoria partidului să regândească „proiectul de societate”. „Ca cel mai important partid din România, nu vreau să acceptăm asta. Ştiu că nu este simplu, dar nu vreau să privim resemnaţi cum România se goleşte de oameni. Cred că este datoria noastră ca încă odată, poate ultima dată, să lansăm un apel sincer la reconsiliere şi dialog, să încercăm să trecem peste diferenţă, să uităm de momentele de conflict din trecut, să chemăm toate forţele pentru a regândi proiectul nostru de societate”, a mai spus Dragnea.

“Sper să găsească Guvernul o soluţie”

Preşedintele PSD a declarat sâmbătă, la Congres, că va lua în considerare acordarea de ajutoare financiare în vara acestui an categoriilor de persoane cu venituri mici şi foarte mici din Republica Moldova. „O atenţie specială vreau să o acordăm relaţiilor cu Republica Moldova, vreau să intensificăm sprijinul acordat de până acum, printr-o susţinere fermă pentru apropierea faţă de Uniunea Europeană şi pentru apropierea faţă de România. Trebuie să vorbim de apropierea faţă de România. Sigur că vrem să-i ajutăm să se integreze în UE, dar nu cumva vrem să-i ajutăm să se apropie şi de noi, de români, de fraţii lor, de România? Vom dezvolta relaţiile economice şi sociale, ele sunt pe masa Guvernului şi, din câte ştiu, sunt în curs de aprobare în diverse domenii”, a declarat sâmbătă, în discursul său, Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a adăugat că se va discuta în coaliţie despre posibilitatea acordării unui sprijin financiar în vara acestui an pentru categoriile celor cu venituri mici şi foarte mici din Republica Moldova. „Vreau doar să spun că avem în vedere să discutăm în coaliţie şi să transmitem guvernului despre posibilitatea acordării unui sprijin financiar în această vară pentru categorii cu venituri mici şi foarte mici din Republica Moldova. Sper să găsească o soluţie guvernul la acest lucru”, a mai spus Dragnea.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun PNRR-ul, reforma pensiilor şi procurorul Giorgiana Hosu

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun PNRR-ul, reforma pensiilor şi procurorul Giorgiana Hosu

Nu uitaţi să munciţi, zi de zi, pensiile speciale nu se plătesc singure!

Filmuletul zilei

opinii

Progresism

Codrin Liviu CUȚITARU

Progresism

„Am cerut diversificarea noţiunilor admirative de la un referat la altul. Nu doream monotonie. Astfel, notabil ajungea uneori respectabil, alteori onorabil. Ce să vedeţi? Două fete m-au reclamat la CND pentru discriminare! Cea cu onorabil zicea că notabil o pune, semantic, pe locul al doilea, iar aia cu respectabil susţinea că ar fi tratată arogant. Culmea, toţi studenţii au aderat la petiţia lor, iar eu am fost amendat şi suspendat din funcţia de decan! Cine se cred gagicuţele astea, domnule profesor? Revenim la examene! Le sparg!”

Miracolul moştenit - muzica şi creierul

Bogdan ILIESCU

Miracolul moştenit - muzica şi creierul

Music is the last surviving form of magic./ Muzica este ultima formă de magie care ne-a rămas. autorul

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

pulspulspuls

Iar ne-a luat Mihăiţă de papagali? Sau sunt doar aburi de dimineaţă?

Iar ne-a luat Mihăiţă de papagali? Sau sunt doar aburi de dimineaţă?

Băbăeţ, asta ca să intrăm în limbajul de şuetă la bere, voi aţi observat că premarele Mihăiţă îi tratează pe ieşeni la mişto parcă mai dens decât o făcea până la alegeri? 

Caricatura zilei

Biden și Putin

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.