Liviu Pop: Pentru mine, PLM înseamnă Pop Liviu Marian. Nu am dubla educaţie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Liviu Pop: Pentru mine, PLM înseamnă Pop Liviu Marian. Nu am dubla educaţie

GALERIE
Liviu Pop
  • Liviu Pop
- +

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a explicat, după ce a postat pe contul său de socializare o poză însoţită de mesajul “PLM Plec La Munca”. “Bună dimineaţa, prieteni Eu, Pop Liviu Marian, plec la muncă, voi ce faceţi? #LMP”, că pentru el acronimul PLM înseamna Pop Liviu Marian. El susţine că a fost “înfierat cu o ură viscerală” de unii şi întrebat cum îşi permite să scrie aşa ceva, afirmând că cine îl cunoaşte ştie că nu este vulgar. Pop susţine că are educaţia necesară pentru a nu posta vulgarităţi şi nici comentarii pe paginile de socializare. Fostul ministru afirmă că "dubla educaţie" nu le permite unora să rămână consecvenţi şi pozează în oameni educaţi, dar înjură pe paginile de socializare sau merg cu proprii copii în Piaţa Victoriei şi scandează "obscenităţi şi vulgarităţi”.

“Dubla educaţie! Am postat săptămâna trecută un mesaj cât se poate de simplu. “Pop Liviu Marian (PLM) plec la muncă”. Pentru mine, PLM înseamnă Pop Liviu Marian şi, chiar dacă azi plec la muncă, mâine plec la mare, iar poimâine plec la munte, tot acelaşi Pop Liviu Marian rămân, aşa cum am rămas atunci când am plecat la minister sau când am plecat de la minister. Pentru alţii însă, se pare că înseamnă vulgaritate”, scrie fostul ministru Liviu Pop duminică, pe Facebook.

 El susţine că a fost “înfiertat cu o ură viscerală” de unii şi întrebat cum îşi permite să scrie aşa ceva, afirmând că cine îl cunoaşte ştie că nu este vulgar. Pop susţine că are educaţia necesară pentru a nu posta vulgarităţi şi nici comentarii pe paginile de socializare. “Cu ură viscerală am fost înfierat de aceştia: “Cum îmi permit eu, fost ministru al Educaţiei, să scriu aşa ceva?”. Cei care mă cunosc foarte bine ştiu că nu vorbesc sau scriu vulgar, de aceea au înţeles spiritul meu de glumă. Am educaţia necesară să nu postez vulgarităţi pe paginile mele de socializare şi nici să las comentarii de acest fel pe paginile altora”, punctează acesta.

 Fostul ministru al Educaţiei spune că nu are dublă educaţie cum au alţii care înjură şi vorbesc obscen ameninţând pe principiul “noi suntem tineri, frumoşi şi liberi”. În explicaţiile sale, Pop postează şi o fotografie cu un citat care îi aparţine eseistul american Ralph Waldo Emerson: “Putem să ne exprimăm liber şi cum vrem noi. Azi un fel de educaţie, mâine altul, poimâine la fel. Nu contează copiii noştri sau ai altora, nu contează părinţii noştri sau ai altora. Noi să ieşim in evidenţă, chiar vorbind sau scriind vulgar”. Acesta afirmă că dubla educaţie nu le permite unora să rămână consecvenţi şi pozează în oameni educaţi, dar înjură pe paginile de socializare sau merg cu proprii copii în Piaţa Victoriei şi scandează "obscenităţi şi vulgarităţi”.

 “Dubla educaţie nu le permite să rămână consecvenţi. Pe de-o parte, pozează în oameni cu spirit civic, educaţi, “politically” corecţi, cu pretenţii elitiste, dar pe de altă parte, înjură pe paginile de socializare sau îşi iau copiii de mâna, merg în Piaţa Victoriei şi scandează obscenităţi şi vulgarităţi de cea mai joasă speţă. Oare asta înţeleg ei prin educaţie? Eu, nu! Iar dacă, a doua zi, la şcoală, copiii lor vor folosi aceleaşi cuvinte vulgare, cu siguranţă vor învinovăţi profesorul, directorul, inspectorul şi ministrul pentru educaţia copiilor lor”, a mai scris Pop. De asemenea, în încheiere, Liviu Pop spune că şcoala din România are reguli privind limbajul elevilor, care interzic vulgaritatea şi înjurăturile şi se întreabă – poate să ofere şcoala o educaţie de calitate dacă unii părinţi încalcă regulile?

“Şcoala românească are reguli clare privind conduita şi limbajul elevilor Aceste regulamente interzic limbajul vulgar, injuriile sau jignirile. Cred că aceste reguli, deşi nescrise, există şi în societate. Poate şcoala să ofere o educaţie de calitate atâta timp cât unii părinţi încalcă aceste minime reguli? Cu dubla educaţie, misiune imposibilă!”, încheie el. Săptămâna trecută, Liviu Pop a postat pe contul său de socializare o fotografie însoţită de mesajul: “PLM Plec La Munca”. “Bună dimineaţa, prieteni Eu, Pop Liviu Marian, plec la muncă, voi ce faceţi? #LMP”. Postarea a fost ştearsă ulterior de pe contul său, după ce a atras critici din partea internauţilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.