Liviu Pop: Pentru mine, PLM înseamnă Pop Liviu Marian. Nu am dubla educaţie

duminică, 27 mai 2018, 17:40
3 MIN
 Liviu Pop: Pentru mine, PLM înseamnă Pop Liviu Marian. Nu am dubla educaţie

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a explicat, după ce a postat pe contul său de socializare o poză însoţită de mesajul “PLM Plec La Munca”. “Bună dimineaţa, prieteni Eu, Pop Liviu Marian, plec la muncă, voi ce faceţi? #LMP”, că pentru el acronimul PLM înseamna Pop Liviu Marian. El susţine că a fost “înfierat cu o ură viscerală” de unii şi întrebat cum îşi permite să scrie aşa ceva, afirmând că cine îl cunoaşte ştie că nu este vulgar. Pop susţine că are educaţia necesară pentru a nu posta vulgarităţi şi nici comentarii pe paginile de socializare. Fostul ministru afirmă că "dubla educaţie" nu le permite unora să rămână consecvenţi şi pozează în oameni educaţi, dar înjură pe paginile de socializare sau merg cu proprii copii în Piaţa Victoriei şi scandează "obscenităţi şi vulgarităţi”.

“Dubla educaţie! Am postat săptămâna trecută un mesaj cât se poate de simplu. “Pop Liviu Marian (PLM) plec la muncă”. Pentru mine, PLM înseamnă Pop Liviu Marian şi, chiar dacă azi plec la muncă, mâine plec la mare, iar poimâine plec la munte, tot acelaşi Pop Liviu Marian rămân, aşa cum am rămas atunci când am plecat la minister sau când am plecat de la minister. Pentru alţii însă, se pare că înseamnă vulgaritate”, scrie fostul ministru Liviu Pop duminică, pe Facebook.

 El susţine că a fost “înfiertat cu o ură viscerală” de unii şi întrebat cum îşi permite să scrie aşa ceva, afirmând că cine îl cunoaşte ştie că nu este vulgar. Pop susţine că are educaţia necesară pentru a nu posta vulgarităţi şi nici comentarii pe paginile de socializare. “Cu ură viscerală am fost înfierat de aceştia: “Cum îmi permit eu, fost ministru al Educaţiei, să scriu aşa ceva?”. Cei care mă cunosc foarte bine ştiu că nu vorbesc sau scriu vulgar, de aceea au înţeles spiritul meu de glumă. Am educaţia necesară să nu postez vulgarităţi pe paginile mele de socializare şi nici să las comentarii de acest fel pe paginile altora”, punctează acesta.

 Fostul ministru al Educaţiei spune că nu are dublă educaţie cum au alţii care înjură şi vorbesc obscen ameninţând pe principiul “noi suntem tineri, frumoşi şi liberi”. În explicaţiile sale, Pop postează şi o fotografie cu un citat care îi aparţine eseistul american Ralph Waldo Emerson: “Putem să ne exprimăm liber şi cum vrem noi. Azi un fel de educaţie, mâine altul, poimâine la fel. Nu contează copiii noştri sau ai altora, nu contează părinţii noştri sau ai altora. Noi să ieşim in evidenţă, chiar vorbind sau scriind vulgar”. Acesta afirmă că dubla educaţie nu le permite unora să rămână consecvenţi şi pozează în oameni educaţi, dar înjură pe paginile de socializare sau merg cu proprii copii în Piaţa Victoriei şi scandează "obscenităţi şi vulgarităţi”.

 “Dubla educaţie nu le permite să rămână consecvenţi. Pe de-o parte, pozează în oameni cu spirit civic, educaţi, “politically” corecţi, cu pretenţii elitiste, dar pe de altă parte, înjură pe paginile de socializare sau îşi iau copiii de mâna, merg în Piaţa Victoriei şi scandează obscenităţi şi vulgarităţi de cea mai joasă speţă. Oare asta înţeleg ei prin educaţie? Eu, nu! Iar dacă, a doua zi, la şcoală, copiii lor vor folosi aceleaşi cuvinte vulgare, cu siguranţă vor învinovăţi profesorul, directorul, inspectorul şi ministrul pentru educaţia copiilor lor”, a mai scris Pop. De asemenea, în încheiere, Liviu Pop spune că şcoala din România are reguli privind limbajul elevilor, care interzic vulgaritatea şi înjurăturile şi se întreabă – poate să ofere şcoala o educaţie de calitate dacă unii părinţi încalcă regulile?

“Şcoala românească are reguli clare privind conduita şi limbajul elevilor Aceste regulamente interzic limbajul vulgar, injuriile sau jignirile. Cred că aceste reguli, deşi nescrise, există şi în societate. Poate şcoala să ofere o educaţie de calitate atâta timp cât unii părinţi încalcă aceste minime reguli? Cu dubla educaţie, misiune imposibilă!”, încheie el. Săptămâna trecută, Liviu Pop a postat pe contul său de socializare o fotografie însoţită de mesajul: “PLM Plec La Munca”. “Bună dimineaţa, prieteni Eu, Pop Liviu Marian, plec la muncă, voi ce faceţi? #LMP”. Postarea a fost ştearsă ulterior de pe contul său, după ce a atras critici din partea internauţilor.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii