Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Bravo, Daniel: UTA-Politehnica Iași 2-3 rezultat final

GALERIE
uta
  • uta
- +

 

Meci în etapa a IV-a a Ligii I de fotbal

2-3, min. 83: Onea șut superb la vinclu de pe marginea dreaptă  a careului, 14 m de linia porții

2-2, min. 76: Platini egalează din pasa lui Vanzo

73 - Mihalache acordă corner la o centrare periculoasă a lui Ursu pentru Benga

2-1 min. 61, Ursu, șut beașteptat de la 23 de metri,lateral stânga imparabil a vinclu

60-combinație șnur a Iașului, Breeveld - Platini, Cristea, ultimul înscrie dar este semnalizat în ofsais52 - servit de Calcan, Vanzo sutează prin surprinderecu efect de la 20 de metri puțin peste  poartă

40 - Moldovan scapă mingea din brațe, Platini e la un pas de a recupera, dar portarul arădean revine.

38-un nou șut pe poartă Calcan, reține Moldovan

1-1, min.35: Cristea este lansat de Platini, intră pe partea dreaptă a careului și șutează la colțul lung

1-0, min. 28: șut din afara careului Buhăcianu, Baxevanos deviază spre Rus, care înscrie

25-șut pe poartă, Calcan

23-ratare imensă Platini! Calcan centrează pefect în centrul careului, Platini preia prost și trage peste poartă. Apoi, un șut al lui Calcan în afara spațiului.

17-șut Roșu, deviat în corner de Baxevanos. La faza fixă, gazdele reclamă un fault al lui Breeveld asupra lui Erico

1- un prim șut la poarta ieșeană, Buhăcianu, prinde Axinte

Echipele de start

UTA: Moldovan – Tomozei (70 - Pleașcă), Benga, Erico, Rrumbullaku– Tescan (54-Ursu), Roşu, Albu, Buhăcianu (88 - Rusu) – Rus (70 - Ioniță), Hora (46 - Morar(.Antrenor: Laszlo Balint

Poli: Axinte – Onea, Mihalache, Baxevanos, Buşu – Vanzo, Breeveld *75 - Fr.Cristea), Passaglia – Platini  (90+2 - Acka), A. Cristea (65 - Popadiuc), Calcan., Antrenor:Daniel Pancu.

Arbitru: Istvan Kovacs

Cartonașe galbene: Rrumbullaku, Rus, Erico /Breeveld, F.Cristea, Platini

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

...................

 

După două eşecuri consecutive la scor suferite în faţa unor echipe care au jucat anul trecut în play-off, 0-4 la Botoşani şi 1-4 cu Gaz Metan Mediaş, în Copou, Politehnica Iaşi are duminică posibilitatea de a mai drege busuiocul. În ultima zi a săptămânii, Poli joacă la Arad în faţa unei nou-promovate, UTA.

Statutul de echipă abia urcată în elită este însă înşelător, în ceea ce le priveşte pe gazde. Formaţie de mare tradiţie, cu o vitrină în care strălucesc şase titluri de campioană şi două Cupe ale României, “Campioana Provinciei” a renăscut după 12 ani de absenţă din elită, interval în care clubul a trecut şi printr-un faliment. La Arad a răsărit un stadion nou, echipa, mângâiată de autorităţile locale cu peste 7 milioane de lei în 2019, a promovat în vară, iar campania de transferări care a urmat a fost spectaculoasă. Dacă Poli s-a chinuit să aducă jucători necunoscuţi, UTA a înregimentat foarte mulţi fotbalişti experimentaţi, cu o cotă foarte bună în Liga I precum Pleaşcă, Benga, Erico, Albu, Neluţ Roşu, Hora ori Vlad Morar. Dacă mai amintim şi că despre antrenorul gazdelor, Laszlo Balint, se vorbeşte de mult timp la superlativ, avem explicaţia faptului că multă lume priveşte UTA ca pe o posibilă revelaţie a acestui sezon. De altfel, şi prestaţiile din startul campionatului, în care “Bătrâna Doamnă” a remizat pe linie, la Viitorul şi Piteşti şi acasă, cu Voluntari, susţin ideea că la Arad se naşte o echipă serioasă.

Poli a plecat ieri, după antrenamentul de dimineaţă, la Cluj, unde a înnoptat, şi continuă astăzi drumul spre Arad, unde va efectua ultimul antrenament dinaintea partidei. Înaintea plecării spre vestul ţării, antrenorul Daniel Pancu, a declarat: “Întâlnim o echipă bine organizată, care joacă bine pe teren propriu. UTA a transferat bine vara asta. A pus accent pe jucători români de calitate, cu experienţă, mulţi trecuţi şi prin străinătate. Venim după două înfrângeri ruşinoase, umilitoare, însă grupul a reacţionat bine. M-a impresionat suferinţa jucătorilor mei în această săptămână. Sper să eliminăm greşelile individuale care au făcut diferenţa în ultima partidă. Lucrăm la integrarea rapidă a noilor veniţi, însă e un proces de durată”. Tehnicianul a mai precizat că îşi doreşte sosirea urgentă a unui stoper care să aibă ritm de joc şi să poată fi folosit imediat.

Pancu nu va putea conta mâine pe Frăsinescu şi Chacana, ambii fiind accidentaţi, în timp ce la gazde singurul semn de întrebare este legat de folosirea lui Bustea, care are probleme de natură medicală.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri