Localitatea cu cea mai tânără şi educată populaţie din România. Este vorba despre o comuna!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Localitatea cu cea mai tânără şi educată populaţie din România. Este vorba despre o comuna!

GALERIE
floresti
  • floresti
- +

Localitatea cu cea mai tânără şi cea mai educată populaţie din România nu este Capitala, aşa cum am fi tentaţi să credem. 

Este o comună de lângă Cluj, mai exact localitatea Floreşti, arată un raport al Băncii Mondiale, publicat recent. Raportul analizează din punct de vedere demografic judeţul Cluj şi propune scenarii cu privire la dezvoltarea acestuia.

Ce mai arată raportul Băncii Mondiale:

În comuna Floreşti locuieşte cea mai tânără şi educată populaţie din ţară. Pe de altă parte există comune cu o populaţie puternic îmbătrânită, unde raportul de dependenţă demografică a persoanelor vârstnice depăşeşte 50%. Acestea ilustrează existenţa unui dezechilibru al structurilor pe vârste în judeţul Cluj şi care reduce potenţialul de dezvoltare uniformă a judeţului.

​Comuna Floreşti iese în evidenţă cu o populaţie oficială de 38.257 de locuitori, aceasta fiind aşezarea rurală cu cea mai mare populaţie din România. Comparând alte zone rurale, observăm existenţa a încă două comune cu o populaţie mai mare de 10.000 de locuitori, Apahida şi Baciu, care surclasează localitatea urbană cu cel mai mic număr de locuitori, Huedin (9.527 de locuitori).

Dacă pentru Floreşti vorbim despre o rată a sporului total al populaţiei de 205 la mie, în cazul Cluj-Napoca valoarea este de 2 la mie.

Comuna cu populaţia cea mai numeroasă raportată la suprafaţă este comuna Floreşti, cu o densitate a populaţiei de 628 locuitori/km2, mai mare chiar şi decât densităţile aşezărilor urbane din judeţ (cu excepţia municipiilor Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii).

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.