Localnicii din Tanzania se aruncă în apă cu portretul lui Iohannis în timp ce strigă „Hakuna matata!”

luni, 20 noiembrie 2023, 16:25
1 MIN
 Localnicii din Tanzania se aruncă în apă cu portretul lui Iohannis în timp ce strigă „Hakuna matata!”

Preşedinte Klaus Iohannis a participat, duminică, alături de soția sa, Carmen, la ceremonia de rămas bun organizată la State House din Dar es Salaam, cu ocazia încheierii vizitei sale oficiale în Republica Unită a Tanzaniei. Cei doi au avut parte și de o surpriză la final, un ritual atipic făcut de localnici.

Mai exact, în imaginile publicate de Spotmedia localnicii au strigat diverse urări în timp ce țineau tablouri cu portretele lui Klaus și Carmen Iohannis, iar apoi s-au aruncat cu ele în apă în timp ce strigau ”Hakuna Matata!”. Expresia înseamnă ”Fără probleme, totul este bine”.

Iohannis a ajuns vineri în Tanzania, unde a avut convorbiri tete-a-tete cu omologul său, Samia Suluhu Hassan. Sâmbătă, şeful statului a fost primit de preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi. Preşedintele Klaus Iohannis îşi începe luni vizita în Republica Cabo Verde, penultima etapă a turneului său african, precedentele fiind Kenya, Tanzania şi Zanzibar. Vizitele şefului statului în Africa se vor încheia în Senegal.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii