Locatarii unui bloc vor plăti cu toţii maşina stricată de ţurţuri a unui şofer
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 24.09.2021

Locatarii unui bloc vor plăti cu toţii maşina stricată de ţurţuri a unui şofer

GALERIE
turturi_bloc_CUG
  • turturi_bloc_CUG
- +

Daunele, solicitate asociaţiei din zona CUG de asiguratorul maşinii, au ajuns la 19.300 lei

 

Locatarii unui bloc vor trebui să plătească pagubele suferite de maşina parcată de un şofer în apropiere. Magistraţii Judecătoriei au ajuns la concluzia că asociaţia de proprietari este bună de plată pentru faptul că maşina a fost avariată de zăpada şi gheaţa căzute de pe acoperiş. Incidentul a avut loc pe 30 ianuarie 2019, când A.N.M. şi-a găsit automobilul lovit de zăpada şi gheaţa căzute de pe blocul 976 de pe aleea Tudor Neculai. Fuseseră afectate ambele aripi ale autoturismului, parbrizul, bara faţă, capota şi farul din drepta. Autoturismul era asigurat Casco la Omniasig, şoferul solicitând să îi fie achitate cheltuielile impuse de repararea maşinii. Ulterior, societatea de asigurări a cerut banii înapoi de la asociaţia de proprietari, considerată responsabilă de avariile suferite de automobil. În faţa refuzului asociaţiei, Omniasig s-a adresat instanţei.

În faţa magistraţilor Judecătoriei, reprezentanţii asociaţiei de proprietari au cerut respingerea acţiunii, invocând faptul că şoferul plecase înainte de a fi anunţat poliţia pentru a se face constatări nemijlocite. În plus, din fotografiile depuse la dosar nu ar rezulta că avariile au fost produse prin căderea zăpezii de pe acoperiş, carosabilul fiind curat. Într-adevăr, fotografiile fuseseră făcute după o săptămână. Judecătorii au considerat însă acest amănunt ca irelevant pentru soluţionarea dosarului, cauza accidentului fiind clară. „Vinovăţia pârâtei constă în aceea că nu a luat măsurile corespunzătoare de înlăturare a zăpezii de pe acoperişul blocului, de curăţare a acesteia sau de avertizare pentru locurile de parcare apropiate de existenţa pericolului de cădere a zăpezii şi gheţii. Ca urmare a căderii unei cantităţi însemnate de gheaţă şi zăpadă de pe acoperişul imobilului pe autovehiculul asigurat, s-a produs avarierea acestuia, fiind astfel dovedită şi legătura de cauzalitate dintre faptă şi prejudiciu”, au precizat magistraţii, care au impus asociaţiei să plătească 19.300 lei cu titlu de despăgubiri către Omniasig.

Apelul declarat de asociaţia de proprietari se află pe rolul Tribunalului. Ieri, cauza a fost amânată până la începutul lunii noiembrie, pentru convocarea unui martor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine, ce, cum în 2024

Pavel LUCESCU

Cine, ce, cum în 2024

Cu ochii pe 2024 când au loc toate alegerile posibile, locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale, toate partidele îşi fac calcule. Dar nu toate au şanse să le nimerească pe alea de succes.

Filmuletul zilei

opinii

Drum fără pulbere (V)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (V)

Canalul Dunărea-Marea Neagră, inaugurat la 26 mai 1984, este cea mai mare lucrare inginerească din România și una dintre cele mai mari din lume. Este un motiv de mândrie pentru noi, dar este și un simbol al durerii, nedreptății și suferinței!

Atenţie, cade tencuiala!

Radu POPESCU

Atenţie, cade tencuiala!

Chişinăul, la fel ca Iaşul, este un oraş frumos şi cu un enorm potenţial neexploatat. „Născut talent, murit speranţă”, cum se mai zice la noi, şi asta în principal din cauza ghinionului chişinăuienilor de a se fi pricopsit de ani şi ani de zile cu o administraţie locală depăşită de situaţie. 

Între şoşocism şi cîţism

Nicolae CREŢU

Între şoşocism şi cîţism

Sunt oare şi oameni inteligenţi, cei care cu adevărat gândesc cu propriile capete şi nu se lasă prostiţi de fabricanţii de „Imagine”, dispuşi să vadă în ubicuu prezenţa şi mai ales „combativa” Şoşoacă un „fenomen” demn de atenţie? 

pulspulspuls

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Bun, hai că dosarul ca dosarul, iar percheziţiile de ieri aşijderea, dar oare cum se face, dragi comeseni ai rubricuţei noastre, că la mai puţin de o oră după descinderea mascaţilor şi procurorilor DNA de la Bucureşti în biroul lui din Casa cu Pătrate, deci atenţie: după nu înainte, dom’ Costel de la Cejău aruncă pe pagina lui de Facebook această postare haioasă? 

Caricatura zilei

Submarin francez

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.