Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial

Locuieşti singur? Iată cum poţi să îţi securizezi locuinţa pentru a te simţi mereu în siguranță (P)

GALERIE
Locuieşti singur Iată cum poţi să îţi securizezi locuinţa pentru a te simţi mereu în siguranță
  • Locuieşti singur Iată cum poţi să îţi securizezi locuinţa pentru a te simţi mereu în siguranță
- +

Dacă locuieşti singur acest lucru îţi poate da nişte bătăi de cap în ceea ce priveşte sentimentul de securitate şi siguranță în propria locuinţă. Însă pentru a îmbunătăţi acest acest aspect există mai multe variante de pus în aplicare, în funcţie de preferinţe, care pot dezvolta o extra siguranţă a casei şi care te vor face să te simţi mai bine şi să te poţi relaxa atunci când eşti acasă. 

Îndeosebi seara se întâmplă ca oamenii să dezvolte astfel de frici, aşa că pentru un somn odihnitor poţi încerca să iei nişte măsuri de siguranță dintre cele ce urmează: 

  • Închide mereu geamurile 

Chiar dacă pare ceva banal, uneori memoria te poate trăda, aşa că e bine să ai nişte măsuri extra în acest sens pentru un plus de siguranţă. Ce poţi face ca să nu uiţi, este să îţi faci o rutină seara, după ce mergi la baie să îţi faci toaletă poţi să treci pe lângă geamuri să verifici dacă totul este în regulă şi să le închizi dacă e cazul. Astfel, vei asocia mereu momentul mersului la baie cu verificatul ferestrelor şi nu vei rata nici una deschisă. 

  • Pune-ţi un sistem de securitate

Pentru un plus de siguranţă poţi opta şi pentru varianta unor sisteme şi camere de supraveghere, cei de la A2t.ro au multe variante pentru diferite tipuri de locuinţe de unde poţi alege ce ţi se potriveşte mai bine. Cu un astfel de sistem vei avea o rezervă în orice situaţia, iar asta va contribui major la starea ta de bine de peste noapte. 

  • Cheamă pe cineva la tine

Nu poţi cheme în permanenţă pe cineva care să îţi alunge singurătatea, însă din când în când este bine să fie cineva acolo lângă tine pentru a-ţi potoli starea de temă şi anxietate şi pentru a-ţi transmite linişte. O persoane care va dormi cu tine va fi garanţia ta că eşti pe mâini bune şi dacă apare vreo situaţie neplăcută sau neprevăzute va fi cineva acolo să îţi sară în ajutor imediat. Însă această soluţie este doar ceva temporar şi nu va rezolva problema pe termen lung. 

  • Ia-ţi un câine de companie

Pe lângă faptul că îţi poate ţine de urât, fiind o companie constantă care îţi oferă afecţiune, un căţel poate fi şi un bun ”paznic”. Dacă vrei să ai parte de o protecţie autentică ar fi bine să optezi pentru un câine de talie medie sau mare, eventual unul pe care să îl poţi şi dresa, astfel încât să ştii că dacă se întâmplă ceva va fi pregătit să acţioneze în conformitate cu problema respectivă. 

Aşadar, există variate care te pot ajuta să alungi sentimentele de teamă care te cuprind uneori, iar în funcţie de stilul tău de viaţă şi de preferinţe poţi încerca mai multe combinaţii care să te ajunge în acest sens şi să scapi de anxietate. Dacă situaţia se agravează poţi apela oricând la un specialist care te ghideze cu nişte sfaturi de specialitate în acest sens. 

Sursă foto: pexels.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri