Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Locuitorii din zona Vişani nu vor circula pe asfalt prea curând. Explicaţia Primăriei

GALERIE
noroi
  • noroi
- +
Planul de asfaltări al Primăriei, scos la licitaţie anul trecut, nu poate demara din cauză că o firmă a contestat în instanţă faptul că a fost respinsă oferta sa.

Ieşenii care locuiesc în zona străzii Vişani nu vor scăpa prea curând de drumul impracticabil, noroi şi mizerie. Mai mulţi locuitori din zonă au reclamat zilele acestea starea deplorabilă în care a ajuns atât strada Vişani, cât şi strada Sfântul Ilie. Oficialii din Primărie le-au transmis locuitorilor că investiţiile în zonă sunt blocate de un litigiu. Până la soluţionarea acestuia, reprezentanţi din Primărie au transmis totuşi că vor interveni, ca în fiecare an, cu piatră spartă pentru a cârpi strada Vişani. „Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, se vor executa lucrări de reparaţii de câte ori este nevoie, având în vedere faptul că este zonă de versant, fără o infrastructură adecvată circulaţiei rutiere. Deoarece zona este în continuă dezvoltare, pe această stradă este în permanenţă un trafic mediu-greu, fiind supusă unei degradări continue. Vom interveni, în perioada următoare, când vremea o va permite, cu piatră spartă, ca soluţie temporară, până la începerea investiţiilor“, au transmis oficialii.

Investiţiile în zona Vişani rămân în continuare blocate. Acestea fac parte dintr-un proiect lansat de Primărie în august anul trecut prin care intenţiona să modernizeze 20 de străzi din oraş. Iniţial, municipalitatea a scos la licitaţie proiectarea străzilor, însă nici până acum nu a fost încheiat contractul. Ofertele au fost deschise la finele lui august 2013, iar Primăria a avut de analizat 16 oferte depuse de firme şi asociaţii din toată ţara. Printre acestea s-a numărat şi propunerea firmei Royal CDV G2 din Suceava care a ofertat cu suma de 46.800 de lei, fără TVA, adică de cinci ori mai mică decât valoarea Primăriei. Municipalitatea i-a respins oferta pe motiv că este neîntemeiat de mică, iar firma a făcut contestanţie şi, nemulţumită de rezultatul primit de la CNSC, a continuat demersurile la Curtea de Apel. Dosarul a fost întregistrat pe 28 ianuarie. Motivaţia firmei din Suceava este: „Înainte de a considera oferta noastră respinsă pe motiv că nu am prezentat centralizatorul de preţuri pentru fiecare serviciu de proiectare ofertat, detalierea modului de calcul al orei de proiectare sau detalierea financiară a categoriilor de cheltuieli menţionate, autoritatea contractantă avea obligaţia conform legii de a ne solicita clarificări în acest sens, sau în cazul în care nu ar fi înţeles anumite elemente prezentate de noi în cadrul justificării preţului, iar noi am fi răspuns tuturor solicitărilor“. Acelaşi proiect care este blocat include modernizări şi pe străzi din Bucium (Fundac Socola, Fundac Bucium, Plopii fără Soţ, Vişani, Ştefan Octavian Iosif, Schitu Tărâţa, Fundac Păun, Dealul Bucium), Crucea Roşie (Călugăreni, Olteniei, Bucovinei, Transilvaniei, Cazărmilor), Centru (Iancu Bacalu, Petru Movilă, Sf. Andrei, Trei Ierarhi, Tănăsescu), precum şi Atelierului din Bularga şi Petre Culianu din Păcurari.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri