Locul IV pe ţară pentru un elev ieșean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Locul IV pe ţară pentru un elev ieșean

GALERIE
biologie
  • biologie
- +

Concursul Naţional de Comunicări Științifice pentru elevii din învățământul liceal la disciplina Biologie a avut loc anul acesta la Craiova, în perioada 23-26 mai.

Un număr de 30 de elevi au reprezentat județele țării în urma calificării în etapa finală a concursului. Lucrările prezentate s-au axat atât pe teme ale biologiei animale, cât și pe subiecte legate de biologia vegetală. A fost evaluat atât conținutul lucrării ştiinţifice, partea de cercetare, cât și modul de prezentare, comisia de jurizare fiind formată din profesori ai facultăților craiovene de profil. Astfel, au fost premiate cele mai bune 8 lucrări din concurs.

Județul Iași a fost reprezentat de elevul Adrian Petraș, din clasa a X-a, de la Colegiul Național Iași, profesor coordonator fiind Adriana Preotu. Adrian a obținut mențiune (locul IV pe ţară) cu lucrarea “Integritatea morfo-funcțională a structurii osoase”– un studiu comparativ pe oasele de găină crescute la sol față de cele crescute în baterii. Lucrarea prezentată a urmărit să atragă atenția asupra importanței alimentației și mișcării în menținerea sănătății oaselor, fiind o dovadă a preocupărilor științifice pe care elevii le au încă din anii de liceu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.