anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Locuri noi de muncă, drumuri asfaltate, apă şi canalizare, toate prin proiecte rurale

GALERIE
agroturism
 • agroturism
- +

La nivelul judeţului Iaşi, prin intermediul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (CRFIR) s-au semnat 66 de contracte. Datorită lor, în judeţul nostru, cumulat, s-au creat deja 27 de locuri noi de muncă, se vor asfalta 53 de kilometri de drum comunal şi se vor prelungi conductele de canalizare şi apă cu 11 kilometri.

Concret, pe măsura „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole“, au fost alese în urma evaluării, un număr de 15 proiecte, din care au fost contractate până în prezent 14. Prin implementarea acestor proiecte, beneficiarii şi-au asumat crearea unui număr de 24 de locuri de muncă, din care 13 pentru bărbaţi şi 11 pentru femei. Referitor la oportunităţile de finanţare prin submăsura „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole“, în judeţul Iaşi au fost propuse pentru  finanţare un număr de 18 proiecte, patru contracte de finanţare fiind deja semnate.

„Prin această măsură s-au creat  trei locuri de muncă, toate pentru femei, iar în urma implementării tuturor proi­ectelor selectate în anul 2017, vor mai fi create minim 32 de locuri de muncă, din care 16 pentru femei şi 16 pentru bărbaţi“, au precizat reprezentanţii CRFIR.

Alte 23 de cereri de finanţare au fost depuse prin submăsura „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice - infrastructura de acces agricolă“, cu o valoare de 22,6 milioane euro. Dintre acestea, 14 proiecte au fost selectate pentru finanţare, iar pentru şapte au fost încheiate deja contracte de finanţare, valoarea proiectelor contractate la momentul actual fiind de 7,2 milioane euro. Pentru submăsura „Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică“, s-au depus proiecte în valoare totală de 62,6 milioane euro.

„Beneficiarii au solicitat sprijin pentru înfiinţarea şi modernizarea a peste 210 de km de drumuri comunale, din care, prin proiectele depuse în 2017, se pro­pune modernizarea a aproximativ 90 de km de drumuri. Reţelele de apă şi canalizare propuse pentru extindere şi modernizare însumează un număr de aproximativ 45 de km, din care peste 30 de km sunt pentru investiţii propuse în 2017. Până în prezent, au fost semnate 11 contracte de finanţare în valoare totală de 10,8 milioane euro pentru înfiinţarea şi modernizarea a 52,95 km de drum şi 10,68 km de conducte pentru canalizare“, a precizat Sorin Nicu Minciună, director general în cadrul CRFIR.

Din totalul contractelor de finanţare încheiate, opt proiecte privesc investiţiile în infrastructura socială şi educaţională şi au o valoare eligibilă totală de 2,5 milioane euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.