anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Locurile de aleşi ai partidoiului se împart deja? Cine-s fericiţii

GALERIE
puls
 • puls
- +

Negocierile dure de culise pentru alegerea şefilor de filiale ieşene municipală (încheiate deja) şi judeţeană (ce va să vie) cică s-ar fi încheiat la partidoi cu două locuri de parlamentari scoase pe jumate din competiţia pentru anul viitor, an preelectoral. 

Păsăricile cele rele dar bine informate care-şi au cuibuşorul de nebunii sub streaşina crâşmei unde beau seara adesea băieţii din eşaloanele superioare ale filialei zic că răzgândirea madamei cu Camelii de la depunerea candidaturii, la alegerile recente pentru şefia filialei pe municipiu, ar avea legătură, zice-se, cu o promisiune fermă făcută de noul şef ales, junele Ostaficiuc, în privinţa garantării unui loc în zona eligibilă, pe listele de la parlamentarele din 2020.

Urmează alegerile pentru filiala judeţeană, unde cică aceeaşi schemă ar urma să se aplice şi pentru retragerea candidatului anunţat Cîtea, pentru care nea Măricel va garanta un loc în zona eligibilă, pe aceleaşi liste, ca să scape acuma de bătaie de cap. Iar dacă mai punem şi procentul la care bălteşte acum partidoiul în sondaje, 20-25%, jalea e şi mai mare. Să mai pomenim şi de o posibilă impunere a parlamentului unicameral cu 300 de aleşi? Nu mai facem calcule, că descurajăm tinerele speranţe...

Încă un şut în fund pentru Dodorel. Ieşeanul tot nu vine acasă: încasează şi tace

Nu ştim dacă aţi urmărit în ultimele zile prestaţia publică a ieşeanului Dodorel, dar, pentru cunoscători, personagiul ăsta cu care unii se împăunau că ar reprezenta 'telectualitatea ieşeană în gubernia de la Bucureşti, la numire, pare acum tot mai mult o cârpă cu care Drac Nea şterge penalii pe bombeu, pentru luciu.

Dacă vă mai amintiţi, şeful de partidoi a fost întrebat cum se înţelege cu Dodorel, după întâlnirea pe care acesta a avut-o la finele săptămânii trecute cu acesta şi cu Moliceanu în legătură cu ordonanţa pentru amnistie, Daddy a răspuns scurt şi arogant: „Eu îl rog, iar el ascultă“. Întrebat alaltăieri ce o fi vrut să spună jupânul despre el, Dodorel s-a comportat chiar ca o slugă umilită, ce nu are variante de a replica: „Depinde ce sens le daţi. De regulă, sunteţi tentaţi să daţi sensul negativ. A asculta are multe semnificaţii“. Băi, Dodorele, băi, hai acas' odată, că ne-am săturat până şi noi de-aicea, de la 400 de kilometri, de asemenea tratament pentru dureri de şale!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane (II)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane (II)

Ultimele alegeri lasă Statele Unite într-o poziţie destul de şubredă, cu un preşedinte slab şi impopular, o stângă tot mai radicalizată care beneficiază de intrarea lui Donald Trump în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2024, şi mari tensiuni în societate.

opinii

Natura umană şi legile lui Dumnezeu

Nichita DANILOV

Natura umană şi legile lui Dumnezeu

Moralitatea politică este o utopie. Politica nu e morală sau imorală; este aşa cum este, nimic mai mult şi nimic mai puţin şi ca orice activitate umană îşi are regulile ei. Apoi însăşi noţiunea de moralitate este relativă în funcţie de spaţiu şi de timp...

(Fă)Râme de realitate IV

Michael ASTNER

(Fă)Râme de realitate IV

Care-i cea mai bună naţie de pe glob? Imaginaţia, oameni buni!

„Heringul roşu” şi alte diversiuni autostradale

Alexandru COHAL

„Heringul roşu” şi alte diversiuni autostradale

La ultimele alegeri am ştampilat pe Cătălin Urtoi şi pe Ionel Apostol la Iaşi, la municipiu şi CJ, chiar dacă partidul lor, „Împreună pentru Moldova”, era în practică lipsit de şansă. Am făcut-o pentru că nu aş fi putut vota un paraşutat de la partidele de rit vechi, şi nici pe astronautul de la USR. Acum activez într-o asociaţie civică. Unii mă întreabă când ne vom transforma în partid. Nu vom transforma MDM într-un partid, dar asta nu înseamnă că noi nu facem deja politică, în accepţiunea clasică a termenului, aceea a participării la viaţa publică prin voluntariat, proiecte de interes comunitar etc. Prin urmare, suntem foarte atenţi la limbaj, al nostru şi al altora. Astăzi vă propun să privim critic limbajul nostru politic, folosind „momentul Urtoi” ca exemplu.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

LATER EDIT.  Cu o promptitudine care anunţă vremuri bune în comunicare, domnul premare ne-a anunţat că intervenţia de pe platforma PNL nu-i aparţine, ba, chiar mai mult, el nu ar avea nici măcar access la platforma respectivă. Touché, monsieur! Rugăm, prin urmare, curioşii să citescă pulsul nostru în cheia că există o persoană destul de puternică la liberali, cu acces deplin la butoane, care-I ia la per tu şI alte celea pe cei mai înalţI lideri, dar care stă prost cu gramatica. Ceea ce n-ar fi o noutate.   Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.