Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Model de competiţie, dezvoltat pentru Campionatul de Turisme din Suedia:

Loganul de 400 de cai putere

GALERIE
logan 400 cp
  • logan 400 cp
- +

Nu e o păcăleală de 1 aprilie, ci un model cât se poate de real - o maşină de competiţie, bazată estetic pe noul Logan, care însă are un motor “turbat”, de 400 CP!

Pe 25 martie, la un hotel din Solna, Suedia, a fost prezentat presei un nou model competiţional Logan care va concura în Campionatul Suedez de Turisme: Dacia STCC. Pilotul Dacia în campionatul suedez, Mattias Andersson, a declarat: “Până în prezent am 99 de victorii în cariera mea participant la cursele auto. Acum visez să cuceresc victoria cu numărul 100 cu ajutorul Dacia. Ar fi uimitor”.
Campionatul de Turisme suedez (Swedish Touring Car Championship) a debutat în 1995, fiind inspirat de campionatul similar din Marea Britanie. Prima cursă a ediţiei 2013 a STCC se va desfăşura în perioada 3-4 mai.
Pe 21 ianuarie 2013 Dacia a anunţat partciparea în STCC. De atunci, echipa Dacia a colaborat îndeaproape pentru a realiza construcţia unui automobil de competiţie nou, bazat pe Dacia Logan. Pe 25 martie acesta a fost prezentat pentru prima dată presei.
“Aceasta este pentru Dacia cea de-a treia participare într-o competiţie majoră de motorsport şi totodată prima care se desfăşoară pe asfalt. Anterior, Dacia a concurat cu succes la cursele pe zăpadă de la Trofeul Andros şi la căţărarea clasică de la Pikes Peak, în Statele Unite ale Americii. Acele maşini afişau o combinaţie de culori albastru-negru-alb, iar noi am hotărât să adoptăm aceeaşi schemă cromatică şi pentru modelul nostru” a declarat Andersson, şeful proiectului Dacia STTC.
Noul Logan ajuns în STCC va trebui să se bată în acest campionat cu mărci consacrate în sporturile cu motor, cum ar fi Volvo, BMW, Citroen şi Saab.
Loganul STCC a fost preparat în întregime în atelierul propriu al echipei din Linköping.
“Acest proiect a presupus foarte multă muncă, pe mai multe paliere, dar rezultatul este foarte satisfăcător. Cred că Dacia STCC Edition va surprinde pe toată lumea în mai multe moduri”, a declarat un membru al echipei.
Noua maşină va fi testată marţi în tunelul aerodinamic din Gothenburg,  iar la mijlocul lui aprilie va participa la un test oficial STCC la Knutstorp.
“Desigur, aş fi dorit să am mai mult timp pentru testarea Loganului STTC, dar totuşi nu-mi fac griji. Datorită numeroaselor mele participări  în STCC, consider experienţa personală un atu important şi decisiv”, a declarat Andersson. În sezonul de anul trecut pentru Mattias Andersson rezultatele nu au fost pe măsura  aşteptărilor. Întors în STCC, el e încrezător că va obţine noi succese. Sezonul din acest an va fi a 12 parti-cipare a sa în campionatul STCC, competiţie în care a obţinut în decursul carierei trei victorii şi 17 prezenţe pe podium. “În primele curse, obiectivul meu este o plasare cu Dacia Logan STCC în primele cinci locuri. Ulterior sper să prind suficientă viteză încât să pot intra în lupta pentru podium”, a mai spus Andersson.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri