De Sănătate

Punem punctul pe știi

Longevitatea, în prim-plan la Iași. Medici și specialiști au participat la The Longevity Talks – cea mai mare conferință despre longevitate din România

joi, 23 mai 2024, 14:06
4 MIN

Arcadia Medical Beauty și Centrul de Longevitate Arcadia au organizat recent la Iași „The Longevity Talks”, un eveniment menit să promoveze un stil de viață sănătos, care să transforme procesul de îmbătrânire într-unul mai echilibrat.

Evenimentul a inclus conferințe, ateliere practice și discuții cu medici și specialiști. „The Longevity Talks” a creat un spațiu de dialog pentru schimbul de informații și dezvoltarea unei comunități dedicate sănătății la orice vârstă. La eveniment au participat zece speakeri cu expertiză în domeniul longevității și sănătății, care au discutat despre subiecte precum perimenopauza și menopauza, terapiile pentru sănătatea și frumusețea pielii, nutriția anti-aging și ginecologia estetică. Printre invitații speciali s-au numărat Andreea Marin și Monica Bârlădeanu.

Arcadia Medical Beauty și Centrul de Longevitate Arcadia vin cu o schimbare în sistemul medical pentru a îmbunătăți longevitatea și calitatea vieții

Dacă până acum sistemul de sănătate s-a concentrat mai mult pe tratarea și prevenirea afecțiunilor, Arcadia Medical Beauty și Centrul de Longevitate Arcadia își propun să facă o schimbare în sistemul medical printr-o abordare globală și inovatoare: integrarea terapiilor regenerative pentru a spori longevitatea și calitatea vieții.

„Îmi doresc ca oamenii de toate vârstele să trăiască frumos și să se bucure de fiecare etapă din viața lor, inclusiv de perioada senioratului. Pentru ca acest lucru să devină realizabil, este nevoie să aducem împreună oameni și instituții care pot genera strategii și idei de impact. Conferința «The Longevity Talks» este un prim pas pe care noi îl facem în această direcție și mă bucur să avem alături medici și specialiști dedicați creșterii calității vieții la orice vârstă. În același timp, însă, redimensionăm întregul sistem de sănătate prin Centrul de Longevitate Arcadia și prin tot ceea ce construim în Rețeaua Medicală Arcadia”, a declarat Raluca Fiterman, CEO Arcadia Spitale și Centre Medicale.

 

Andreea Marin și Monica Bârlădeanu, despre importanța longevității și a unui stil de viață sănătos în cadrul evenimentului „The Longevity Talks”

Andreea Marin și Monica Bârlădeanu au vorbit despre importanța promovării unui stil de viață sănătos și a menținerii vitalității pe termen lung. Ele au evidențiat faptul că longevitatea nu se reduce doar la aspectul fizic, ci și la alegerile pe care le facem în viață pentru a trăi în armonie și bucurie.

„Știu foarte bine câtă pasiune este pentru cei de la Arcadia în a-și face meseria. Este o meserie care vorbește despre viață și nu poți să o faci bine decât cu pasiune. Longevitatea mă interesează în mod special, mă interesează pentru că sunt femeie și vreau să trăiesc frumos și demn până la capăt. Mă interesează pentru că știm foarte bine că sunt atâția factori care ne fac să trăim mai puțin sănătos, iar eu vreau să învăț despre partea luminoasă a vieții. Este greu să cuprinzi longevitatea într-o descriere succintă, dar pot să spun că avem această datorie și față de noi, de a ne iubi, și față de copiii noștri, de a le fi modele. Avem o viață și trebuie să o prețuim, până la urmă. Să încercăm să o trăim și frumos, pentru că dacă ai o viață lungă și de o calitate regretabilă, nu cred că este deloc bine”, a declarat Andreea Marin pentru „Ziarul de Iași”.

La rândul său, Monica Bârlădeanu subliniază că longevitatea este mai mult decât o extindere a vieții și evidențiază importanța alegerilor pe care le facem pentru a trăi într-un mod echilibrat.

„Mi se pare un subiect și o inițiativă foarte importantă și de apreciat din partea Arcadia. Longevitatea este de fapt o formă de menținere a funcțiilor, în primul rând, a vitalității, a energiei solare pe care fiecare dintre noi o avem. Ea se pierde, iar eu nu acuz deloc vârsta sau deteriorarea corpului, cât mă uit mai degrabă la alegerile pe care le facem. Iar această conferință despre asta vorbește, despre posibilitatea unor alegeri mai deștepte, ca să putem trăi o viață mai frumos, bine, corect, armonios, ca să putem simți bucuria în legătură cu tot ce ne înconjoară. Pentru că un om care este consumat, ori în dezechilibru sau dezarmonie cu el însuși foarte greu reușește să primească sau să dăruiască oricui bucurie”, a declarat Monica Bârlădeanu.

 

Despre Arcadia – Spitale și Centre Medicale

Arcadia – Spitale și Centre Medicale este cea mai mare rețea medicală multidisciplinară privată din zona de Nord-Est, fondată pe o structură complexă, în continuă dezvoltare. Echipa medicală de elită, tehnologia de ultimă generație, mediul confortabil și dotările premium sunt doar o parte dintre motivele pentru care Arcadia – Spitale și Centre Medicale este lider de sănătate în regiunea Moldovei.

Arcadia Medical Beauty și-a consolidat poziția în domeniul esteticii medicale prin angajamentul său ferm față de inovație și tehnologie de vârf.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii