anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Loop-ul la stână!

GALERIE
PL 1PL 2PL 3PL 4PL 5
 • PL 1
 • PL 2
 • PL 3
 • PL 4
 • PL 5
- +

Cu ani în urmă am văzut la un muzician francez o pedală care ne-a trezit maaare interes: omul bătea în chitară şi într-o tamburină, iar ritmul rămânea înregistrat în fundal; deasupra interpreta o linie de bass, peste care băga acorduri, apoi nişte note care tăiau monotonia, iar sunetul devenea din ce în ce mai plin. Peste toate a suprapus nişte voci de background (l-am văzut, ulterior, cântând şi a capella, aproape ca un cor), apoi linia vocală şi solistica de chitară. Repetăm: doar cu o pedală, pe care apăsa din când în când cu piciorul! Aveam şi noi pedale (de la overdrive şi distortion la wah, chorus, phaser, delay etc. - s-au înmulţit între timp), dar acela ne-a fost primul contact cu un looper. Era unul dintre primele modele, nu mai văzusem aşa ceva şi nici nu bănuiam ce poate face...

Anii au trecut şi deseori ne-am amintit de omul-orchestră cu pedala sa fermecată; cu o săptămână în urmă am intrat şi noi în tabăra posesorilor de pedale loop (un DigiTech - JamMan Stereo), aşadar am început să batem internetul, căutând să furăm meserie de la experimentaţii care le folosesc de multă vreme. Aşa am dat peste oameni care ne-au atras atenţia, deşi unii nu sunt muzicieni de profesie, ci (la fel ca noi) amatori pasionaţi; câţiva dintre ei, în cele ce urmează:

Mai multe de la aceeaşi sursă:

Şi, la final, fără legătură cu pedalele looper, un exemplu de "Aşa nu!":

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.