Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Loredana vine cu "Mamma Mia" la Iaşi. "Garantez că staţi în picioare și dansați"

GALERIE
MammaMia_24Mai2018-1MammaMia_24Mai2018-2MammaMia_24Mai2018-3
  • MammaMia_24Mai2018-1
  • MammaMia_24Mai2018-2
  • MammaMia_24Mai2018-3
- +

Celebrul show ajunge mâine seară la Iaşi, la Sala Polivalentă, prilej cu care vedeta acestuia, Loredana, dezvăluie câteva incitante lucruri din culise.

- Ce aspecte importante ale musicalului „MAMMA MIA!” ar trebui să ştie potenţialii spectatori?

- Sigur aţi văzut filmul cu Meryl Streep şi Amanda Seyfried, show-ul nostru e o punere în scenă a celebrului musical cu acelaşi nume, spectacol care a inspirat producţia cinematografică. Celebra piesă jucată pe Broadway şi în toată lumea se bazează pe versurile melodiilor trupei ABBA, lansate în decursul fulminantei lor cariere. Varianta românească are o distribuţie excepţională, cu foarte mulţi artişti dragi mie şi publicului, în rolurile principale. E un show care respectă până la ultimul punct montarea de la Londra care se joacă de aproape 20 de ani cu casa închisă. E o bucurie de spectacol.

- Loredana, ce ţi-a adus nou rolul Donnei fată de alte roluri interpretate de-a lungul carierei?

- O iubesc pe Donna! Dincolo de muncă, bucuria şi de onoarea de a juca acest personaj pe care l-a interpretat şi Meryl Streep, Donna şi toată pregătirea riguroasă de câteva luni bune mi-au adus încă o posibilitate de a mă cunoaşte că artist, de a mă provoca în direcţii noi. Rolul acesta îmbină toate genurile şi are încă ceva în plus. Nu este vorba doar despre o performanţă vocală, ci şi de o performanţă în actorie, dans şi cântat pe scenă, în reprezentaţii live. Am muncit mult cu toţii şi ştiu că o să vă oferim un spectacol pe care îl veţi ţine minte toată viaţa.

- De către cine ţi-a fost propus acest rol?

- „Mamma Mia!”, în versiunea noastră, e o coproducţie sloveno-română, iar producătorii spectacolului au venit cu ideea ca eu să fiu Donna. Am stat mult până să accept pentru că programul meu e foarte aglomerat; nu voiam nici să renunţ, dar nici nu ştiam cum m-aş fi descurcat cu concertele mele în acelaşi timp.  Mă bucur foarte tare că s-au gândit la mine pentru rolul Donnei, a fost o experienţă fantastică, m-am reîntâlnit cu artişti cu care nu mai lucrasem de multă vreme (Anca Turcasiu sau Aurelian Temisan), dar am lucrat şi cu actori minunaţi (Anca Sigartau sau Ecaterina Ladin), cu prieteni ca Brenciu, Cornel Ilie sau muzicieni tineri pe care i-am jurizat la Vocea României – Ana Munteanu şi Sebastian Seredinschi. A rezultat un spectacol la care n-am văzut până acum spectatori care să plece acasă altfel decât cu un zâmbet mare pe chip.

- Musicalul va fi o reinterpretare sau va fi la fel ca originalul?

- Avem libretul original, muzică din musical în aceeaşi structură, doar versurile cântecelor au fost traduse în română şi veţi vedea că au un farmec special, traducerea e minunată şi te ajută să intri mai uşor în poveste.

- De ce ar trebui să vină ieşenii la spectacolul „MAMMA MIA!”?

- E o producţie unică în România şi e un privilegiu pentru noi că putem să mergem cu acest spectacol în tară. Suntem foarte mulţi pe scenă, decorurile sunt spectaculoase, cântăm cu orchestră live, cred că e o provocare pentru producători să mergem prin ţară, dar toţi vrem să vă aducem această experienţă, să puteţi vedea un show la upper standard, cum n-a mai fost în România. Dacă veţi fi la spectacol, va fi o seară frumoasă pentru voi, veţi vedea. Până la sfârşitul show-ului, garantez că staţi în picioare şi dansaţi cu un zâmbet larg pe faţă!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri