anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 26.11.2022

Loteria Vaccinării nu prea e loterie: doar câştigătorul premiului cel mare este extras

GALERIE
loterie vaccinare1
 • loterie vaccinare1
- +

La Loteria Vaccinării, doar câştigătorul premiului cel mare al săptămânii (100.000 de lei) este extras, câştigătorii celorlalte 80 de premii de 10.000 de lei sunt numerele consecutive de după numărul câştigător. 

La prima extragere din cadrul Loteriei Vaccinării, câştigătorul premiului săptămânal cel mare, de 100.000 de lei, a fost persoana cu codul 083577, iar cele 80 de premii de câte 10.000 de lei au fost persoanele cu codurile consecutive cuprinse între 083578 şi 083657. 

Practic, astfel, se extrage doar primul număr câştigător, iar celelalte sunt alese ca fiind următoarele 80 consecutive în ordine crescătoare.

Regulamentul Loteriei Vaccinării, de pe site-ul Loteriei Române, nu menţionează de ce s-a ales această procedură şi se precizează doar că: „La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câştigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalţi 80 de câştigători să fie identificaţi ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca şi câştigător”. 

Newsweek România a cerut Loteriei Române să explice de ce un singur număr este ales aleatoriu, iar celelalte sunt desemnate. 

La prima extragere în cadrul Loteriei Vaccinării au apărut şi problemele: deşi rezultatele extragerii săptămânale ar fi trebuit să apară şi pe site-urile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Economiei, acestea nu au fost publicate. 

La Loteria de vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15 milioane de lei, astfel: 

• 81 de premii săptămânale (80 de premii săptămânale + 1 premiu mare săptămânal);
• 3 premii lunare (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni);
• 2 premii la finalul Loteriei Programului naţional de vaccinare, respectiv în luna 3

Ultima extragere la Loteria Vaccinării va fi în 31 decembrie 2021. 

SURSA: newsweek.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.