„Lovitură” de 5.500 lei dată de șuțul ieșean Bombonel în doar 17 secunde la Mega în Copou

sâmbătă, 22 iunie 2024, 03:00
2 MIN
 „Lovitură” de 5.500 lei dată de șuțul ieșean Bombonel în doar 17 secunde la Mega în Copou

Un hoț a avut nevoie de doar 17 secunde pentru o lovitură de 5.500 de lei. Succesul nu l-a ajutat însă, fiind depistat în scurt timp.

În dimineața zilei de 10 februarie a anului trecut, Maria G. mersese la magazinul Mega Image de la Super Copou, la cumpărături. Din urma ei, în magazin a intrat Ioan Bombonel, însoțit de o complice, cu un coș în mână. În timp ce Maria G. se afla la raionul de fructe, Bombonel s-a apropiat de ea, mascat de complicea sa. În două secunde, i-a scos tinerei telefonul iPhone 13 din buzunar și s-a îndreptat spre ieșire. Din urma sa, complicea a lăsat coșul gol pe care îl luase cu doar 17 secunde înainte, ieșind și ea.

Identificarea hoțului a durat doar trei zile, Bombonel fiind trimis în judecată pentru furt. În primă instanță, magistrații Judecătoriei au apreciat că infracțiunea comisă era mai puțin gravă, modul de acțiune fiind unul simplu, fără vreun plan elaborat. Recunoașterea faptei de către hoț a contribuit și ea la o pedeapsă ușoară, respectiv o simplă amendă penală de 2.250 lei, echivalentă cu 210 zile-amendă. Bombonel a fost obligat și la plata a 5.500 lei către victimă, reprezentând contravaloarea telefonului sustras.

Sentința a fost contestată de procurori, aceștia apreciind pedeapsa ca nejustificat de blândă. Mai adecvată ar fi fost, în aprecierea acestora, o condamnare la închisoare, cu suspendarea executării. De aceeași părere au fost și magistrații Curții de Apel. Judecătoria reținuse corect faptele, dar nu individualizare corespunzător pedeapsa. Bombonel nu se afla la prima încălcare a legii, iar îndrăzneala cu care acționase trebuia sancționată. „Inculpatul nu a înţeles avertismentele anterioare, necesitatea reformării conduitei sale, practic acesta continuându-şi acelaşi comportament ilicit, chiar şi după contactele anterioare cu mediul penitenciar, dovedind întoarcerea la un model axiologic de care trebuia însă se se dezică în mod categoric”, au subliniat magistrații.

Ei au ținut cont de faptul că hoțul stătuse în arest preventiv timp de patru luni, condamnându-l la un an și două luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentința Curții de Apel este definitivă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii