anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Lovitură de teatru la Operă: Rancea l-a dat afară pe prim-solistul corpului de balet

GALERIE
beatrice
 • beatrice
- +

Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi, l-a dat afară pe prim-solistul corpului de balet, Vlad Mărculescu, după ce acesta a făcut o serie de declaraţii în presă referitoare la actul managerial. Decizia luată de Rancea va fi însă atacată în instanţă de Mărculescu, dosarul alăturându-se la alte litigii de muncă pe care ONRI le are cu foşti angajaţi. Pe multe dintre ele, însă, ONRI le-a pierdut pe banii statului. În acelaşi timp, mai multe instituţii ale statului au în desfăşurare anchete la ONRI, pe baza plângerilor privind modul în care au fost cheltuite anumite sume primite de la Ministerul Culturii. Scandalul, de altfel vechi, are în final şi un iz electoral. Beatrice Rancea, managerul instituţiei, a intrat în urmă cu două săptămâni în PNL, nu printr-o organizaţie din Iaşi, ci prin cea de la sectorul 5 Bucureşti, condusă de şeful Corpului de Control al Primului-Ministru.

Conducerea ONRI a considerat că nu mai este necesară întrunirea a celei de-a treia comisii de disciplină în cazul lui Vlad Mărculescu, prim-solist al corpului de balet pentru sancţionare, după cum prevede regulamentul instituţiei. După două „judecăţi“, Vlad Mărculescu, care a excelat pe scena ONRI, dar şi pe ale marilor săli de spectacole ale lumii, a fost „executat“. Pe scurt, dat afară.

„Din cauza repetatelor abateri disciplinare, care au adus grave prejudicii de imagine instituţiei, domnului Mărculescu i s-a desfăcut contractul de mun­că. Motivaţia este în cuprinsul deciziei de sancţionare. Domnul Mărculescu poate contesta decizia în instanţă“, a declarat Beatrice Rancea, managerul ONRI.

Vlad Mărculescu, prin intervenţiile pe care le-a avut în spaţiul mass-media, precum şi pe pagina personală de facebook, a adus acuze care privesc actul managerial la ONRI. Mai exact, Vlad Mărculescu nu a făcut decât să susţină acuzaţiile aduse de fostul contabil al ONRI, Simona Gogan, cu privire la cheltuirea discreţionară a peste 2,5 milioane de lei primite de ONRI de la Ministerul Culturii în decembrie, anul trecut.

„Voi merge mai departe, voi ataca în instanţă decizia. În rest, în acest moment, deocamdată nu comentez mai mult“, a spus Vlad Mărculescu.

Vlad Mărculescu a fost solist pe scena Operei Naţionale din Budapesta, a dansat anul trecut şi nu numai la English National Balet, tot anul trecut a fost la Kuala Lumpur, dansând în opera Carmen, a fost prim-solist la Montgomery Ballet şi invitat special la Macedonian Opera and Ballet. Între 2011-2012 a fost prim solist la Teatrul Karelia Petrozavodsk Russia. CV-ul lui Vlad Mărculescu este lung.

Ce i s-a reproşat lui Vlad Mărculescu pare însă aparent similar cu pozna unul copil de gimnaziu. După ce a dansat ridicând sala în picioare în „Giselle“ (Adolphe Adam-n.r.) , în „Cenuşăresa“ (Sergei Prokofiev – n.r.) sau „Spărgătorul de Nuci“ (de Piotr Ilici Ceaikovski), prim–solistului Vlad Mărculescu i s-a arătat uşa ONRI. În decizie, conducerea, prin comsia de disciplină a ONRI, a invocat faptul că Vlad Mărculescu ar fi compromis imaginea instituţiei când, fiind invitat la un post de televiziune local, ar fi spus retoric întrebarea: „Ce reclamă face managerul ONRI la Ham-Ham talent (emisiune TV - n.r.) De când ONRI are nevoie de reclamă în emisiunea Ham-Ham Talent?“.

ONRI a reacţionat imediat: „Atribuirea caracterului pronunţat subestimator legat de personalitatea d-nei Rancea, ignorarea profilului profesional al acesteia, respectiv atragerea acelei optici în sfera brandului ONRI, reprezintă punctul de plecare al reclamei negative, cât şi a desconsiderării rezultatelor comune obţinute de întreg colectiv profesional şi managerial în ultimul deceniu“, se subliniază de către conducere în decizia de destituire a lui Vlad Mărculescu.

În plus, lui Vlad Mărculescu i s-au adus acuze imediate când, în spectrul media a făcut referire la faptul că o anumită colegă, respectiv Mădălina Minculescu, angajată pe postul de asistent scenografie nu ar avea pregătirea necesară postului şi, în plus, nu poate dovedi nici cu acte, absolvirea ciclului liceal. Aceste acuze au fost făcute anterior şi de alţi angajaţi. Inclusiv, membrii Corpului de Control al Ministrului Culturii veniţi în anchetă, în primăvară, au constatat acest lucru. În acelaşi timp, Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a spus în urma verificărilor de la ONRI că rezultatele controlului au fost înaintate la Curtea de Conturi a României şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

„Voi ataca decizia de concediere în primul rând pentru că mi se pare nedrept, pentru că am muncit ca să ajung aici, pentru că am muncit şi pentru a avea dreptul la o opinie“, a declarat Vlad Mărculescu.

Fără nicio legătură, Beatrice Rancea, în urmă cu două săptămâni, s-a înscris în PNL, adeziunea depunând-o la filiala sectorului 5 al Bucureştiului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.