Lovitură după lovitură la Politehnica
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Lovitură după lovitură la Politehnica

GALERIE
@@copii-manole
 • @@copii-manole
- +

 

Consilierul local Mihai Gavril, care s-a zbătut pentru alocarea a 2 milioane lei către Politehnica în 2019, va cere returnarea banilor.El critică dur managementul lui Ambrosie şi susţine că Poli riscă şi să nu mai primească bani publici până în 2022. Cererea de returnare se bazează pe aceea că în proiectul de finanţare a Politehnicii clubul a trecut un obiectiv aproape imposibil de atins: clasarea între primele patru locuri ale Ligii Elitelor la juniori

 

Incompetenţa crasă şi atitudinea preşedintelui executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, ar putea genera o nouă lovitură dură clubului. Jurist de profesie, consilierul local Mihai Gavril, care a avut un rol activ în primirea de către Poli a 2 milioane lei în 2019, de la Consiliul Local, a anunţat ieri că va cere ca Politehnica să dea banii înapoi! Mai mult, consilierul susţine că gruparea ieşeană ar putea să nu mai mai poată cere fonduri publice în următorii doi ani! De ce s-a ajuns în această situaţie?

În 2019, Consiliul Local Iaşi a finanţat echipa de Liga I printr-un artificiu, apelând la Centrul de Copii şi Juniori. O parte din salariile multor fotbalişti ai echipei de seniori a fost plătită din cele 2 milioane lei care au fost alocate clubului prin intermediul Centrului de Copii şi Juniori. Umbrela care asigura intrarea în legalitate a fost derularea unui program prin care jucătorii de la echipa mare contribuiau la îndrumarea juniorilor, această activitate fiind remunerată. Problema este că Poli nu a îndeplinit până acum două dintre cele trei obiective asumate în proiectul plin de greşeli de scriere (exemplu: “clubul CSM Politehnica se situiază”), care i-a adus 2 milioane de lei.

În loc să meargă doar pe obiective generale, cum este primul (“pregătirea tinerilor copii ieşeni la un nivel superior de performanţă”), ori uşor realizabile, pentru că oricum intenţia Primăriei de a finanţa era clară, clubul condus de Ambrosie a stipulat şi două ţinte greu sau imposibil de atins: “promovarea a 4-5 jucători anual la echipa fanion Politehnica Iaşi” şi “clasarea în primele patru locuri ale Ligii Elitelor la juniori”.

Primul obiectiv poate fi ocolit, în sensul că promovarea la echipa mare a unor juniori poate fi considerată drept prezenţa la antrenamentele echipei de seniori şi nu apariţia în vreun meci oficial. Ultima ţintă însă, clasarea în primele patru locuri ale Ligii Elitelor la juniori, crează mari probleme. Asta pentru că rezultatele juvenile ale Politehnicii sunt, de ani buni, modeste, nicio echipă nedisputând vreo semifinală de Campionat Naţional.

Şi în acest an, primele trei echipe de juniori ale clubului, under 19, under 17 şi under 16, nu au nicio şansă de a atinge ţinta. Cu o rundă înainte de finalul sezonului regulat, juniorii mari sunt pe locul VIII din 12 echipe într-una din cele două serii, juniorii II sunt pe poziţia a X-a din 12 formaţii într-un campionat structurat tot în două serii, iar juniorii C sunt pe VI din 11 grupări în una dintre cele trei serii. În calcul ar putea fi luată echipa de juniori under 15, după ce FRF a lansat în octombrie, deci după data depunerii proiectului, Liga Elitelor şi la această categorie de vârstă. La acest nivel, Poli conduce în clasamentul turului într-una din cele 16 serii, dar are, în afară de FC Botoşani, ca adversari echipe modeste, din Câmpulung, Ruginoasa, Piatra Neamţ şi pe CSS Iaşi. Şi aici drumul până în careul de aşi e însă lung şi greu de atins.

Mihai Gavril, jurist de profesie, a criticat dur managementul lui Ambrosie şi a explicat pericolul care pândeşte clubul: “Nu numai că Poli trebuie să dea banii înapoi dacă nu îşi îndeplineşte obiectivele pe care şi le-a asumat, dar apare şi un alt risc. Dacă au dezangajări la contracte pe bani publici din neîndeplinirea culpabilă lor a clauzelor şi obiectivelor asumate, pe următoarele două exerciţii financiare, adică doi ani financiari, până în 2022, nu mai pot accesa bani publici”.

În cursul dimineţii de ieri, Gavril a amintit şi o soluţie de avarie, care, în opinia lui, ar fi putut amâna dezastrul: demararea unor negocieri între Poli şi Consiliul Local, care să aibă ca rezultat acceptarea de către CL a prelungirii termenului de atingere a obiectivelor cu un an.

Spre seară, după ce Ambrosie a dat unele declaraţii, Mihai Gavril a avut o ieşire tranşantă: “Luând la cunoştinţă de declaraţiile date de domnul Ambrosie într-un ziar, voi declanşa, prin executor judecătoresc, procedura de reziliere a contractului de finanţare, cu repunerea părţilor în situaţia anterioară, ceea ce presupune şi întoarcerea celor 450 000 de euro la Consiliul Local. Voi trimite în acest sens, în calitate de consilier local, somaţii prin executor judecătoresc, atât la club cât şi la Executiv, pentru că Executivul are competenţa să pornească efectiv procedura. Domnul preşedinte Ambrosie să nu facă un pas în lateral, cum a declarat, ci unul mult în spate!”. (Ovidiu MINEA)

 

Paraschiv, curtat de Chirica

 

Inabil în multe dintre situaţiile legate de sport, primarul Iaşului, Mihai Chirica, susţinător inexplicabil al unui personaj incapabil, compromis, cu imagine ţăndări, puternic contestat de suporteri, aşa cum e Adrian Ambrosie, a căutat o soluţie să iasă din încercuire. Chirica i-a propus fostului căpitan al Politehnicii, Ciprian Paraschiv, să preia frâiele clubului, alături de Ambrosie. Paraschiv, manager de dezvoltare în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, care are o imagine foarte bună în Iaşi, a spus că va reflecta asupra propunerii primite. “Poli e echipa mea de suflet, aş face orice pentru ea. Sunt onorat de propunere. Este o decizie greu de luat, pentru că am foarte multe proiecte în derulare la nivelul FRF şi UEFA” a declarat Paraschiv.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ciucă și plagiatul

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X