Vești electorale vesele pe astăzi de pe rostogolul pesediștilor ieșeni, stimați telespectatori, dar tragice pentru unii care până mai ieri nutreau mari speranțe politice pentru alegerile parlamentare ce bat la ușă.
Zice-se că dinspre București, dinspre cabinetul ciolacului șef, ar fi venit așa o boare de toamnă care zice că pe listele PSD de la Iași, în zona eligibilă, firește, ar urma să fie plantat un om de la Centru.
Surpriza s-a produs ieri, când a fost anunțat numele catindatului, recftorul Cașcaval de la Fabrica de Ingineri (FDI). Asta ar arăta, după părerea noastră de oameni cu experiență de peste 30 de ani în chibițat pe marginea coteriilor politice dinaintea alcătuirii listelor, două treburi mari și late vizavi de situațiunea politichiei ieșene de la partidoi, dar și de la liberali. Haideți, așadar, să le înșirăm pe căprării, în ordinea importanței!
* Unu la mână – La ce lovituri sub centură sau pe sub masă, la gioale, erau deja între cei care și-au depus candidaturile, vreo 25 de nume toate unul și unul, pentru un maxim de cinci locuri sigure la toamnă, locuri care oricum erau puține pentru a astâmpăra toată foamea politică măcar a celor din capul listei de amatori, vă dați seama ce înseamnă acum reducerea de la 5 la 4 a locurilor sigure? Așadar, dacă până acuma la loviturile trase cu sete la gioale se auzea doar un geamăt surd și mut, când treceați pe Pietonal, prin dreptul sediului de partid și de stat, ei bine, de acuma dacă auziți urlete și vaiete ce să răsune până dincolo de Mitropolie, cu ecou spre Spai Bahlui, măcar să știți care e cauza.
* Doi la mână – Din experiența noastră îndelungată de chibiți la alcătuirea de liste de candidaturi vă putem spune că mișcarea partidoiului agită în aceeași măsură spiritele la liberali. S-a ajuns, stimați cititori, ca pesediștii să aibă pe liste profesori, rectori, oameni de afaceri, iar liberalii să defileze, așa cum o spun chiar intelectualii lor din partid, cu cumătri și șulfari. Asta arată unde duce autosuficiența câștigării, chipurile, alegerilor, la liberali, dar și ce înseamnă competiția și disperarea celui care pierde și vrea să revină în cursă, adică la partidoi. Înfrângerea face bine câteodată. Acuma, cât de bine, dacă sunt cele mai bune soluții, asta-i altă mâncare de pește. Oricum, madama de la Info, reftorul de la Poli sunt schimbări care se vor vedea în voturile pe municipiu.
Politichie de stat, bacalaureat la limită și granulații înalte
Apropo de mister Ciolacu, dacă tot veni vorba de el, ne-am amintit că zilele trecute omul a anunțat în sfârșit, după ani de zile de speculații, că are bacalaureatul luat. Nu a prezentat o diplomă, dar a comunicat public nota luată per total: 7,03. Ca oameni cărora ne-a plăcut aritmetica la vremea ei, adicătelea chiar până la bacalaureat, ba olecuță și după, nu numai până la examenul obligatoriu cu mate de capacitate, ceva-ceva parcă nu ne ieșea la socoteală aicea, la media asta.
Mai concret, adicătelea ce note să fi luat omul, ca să ai media 7,03, știut fiind că este un barem minim la fiecare din cele trei obiecte la care a dat Ciolacu examen? Până să ne dumirim noi, iată că ne-a luat fața tura asta un amic priceput în dintr-astea, de la București. iată ce scrie Sorin Ioniță, de la EFOR: Ca să iei 7.03 la un bac cu trei materii trebuie să fi avut note gen 7 / 7 / 7.1. Își mai amintește cineva dacă în ’86, când a dat Ciolacu, se puncta la nivelul ăsta de granulație o probă, la zecimală?
Eu am dat cam tot pe atunci și văd că am notele rotunjite la 0.25 și 0.5. Sau o fi avut 7.3 și nu știe ce vorbește? Să-l întrebăm pe reftorul Cașcaval!
**** PONT ****
Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.
Publicitate și alte recomandări video