Lovitură pentru Primăria Iaşi în cazul stâlpilor de iluminat public de pe Splai
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Lovitură pentru Primăria Iaşi în cazul stâlpilor de iluminat public de pe Splai

GALERIE
trotuar splai bahlui (1)
  • trotuar splai bahlui (1)
- +

Un consilier local a avut nevoie de sprijinul judecătorilor ca să poată examina conţinutul unui dosar de achiziţii publice. Între timp, proiectul de hotărâre bazat pe documentaţia respectivă a fost aprobat deja, iar lucrarea, practic, încheiată.

Instanţa i-a dat dreptate unui consilier local care a cerut ajutorul judecătorilor ca să poată să consulte dosarul de achiziţie pentru lucrările de reabilitare de pe Splai Bahlui Mal Drept şi Splai Bahlui Mal Stâng. În octombrie 2017, Răzvan Timofciuc solicitase Primăriei Municipiului accesul la documentaţia celor două proiecte, respectiv la fişele tehnice care au stat la baza licitaţiilor şi la documentele justificative depuse de câştigător (fişe de conformitate, garanţie etc.), la rapoartele întocmite de dirigintele de şantier şi la raportul proiectantului la finalizarea lucrărilor. Solicitarea consilierului a fost respinsă de Municipalitate, ceea ce l-a făcut pe alesul local să declare la acel moment că „această manieră opacă de a administra oraşul este o «marcă» a actualei conduceri a Primăriei Municipiului Iaşi“.

„Ce aveţi de ascuns, domnule primar Chirica? Dacă este adevărat, cum spuneţi, că Infra Data, firma prietenului dvs., asociatul soţiei dvs. într-o altă firmă, nu a furnizat stâlpii de iluminat public de la lucrarea de pe Splai Bahlui Mal Drept, atunci faceţi public dosarul de achiziţie“, cerea public, cu mai bine de jumătate de an în urmă, consilierul liberal.

La acea vreme, mass-media a consemnat o diferenţă consistentă între preţul de achiziţie al stâlpilor de iluminat public de către Primărie pentru a fi amplasaţi pe cele două maluri ale Bahluiului şi preţul afişat de producătorul modelului respectiv. Între timp, stâlpii respectivi au fost montaţi. În lipsa unui răspuns, Răzvan Timofciuc s-a adresat instanţei civile-contencios administrativ, care a admis acţiunea.

„Obligă pârâtul să pună la dispoziţia reclamantului la sediul Primăriei mun. Iaşi informaţiile solicitate prin adresa nr. 66/4.10.2017 înregistrată sub nr. 99008/6.10.2017 referitoare la dosarele achiziţiei publice privind licitaţiile încheiate pentru modernizarea Splai Bahlui Mal Drept şi Splai Bahlui Mal Stâng în termen de 15 zile de la rămânerea definitivă a sentinţei“, se arată în decizia instanţei.

Aceasta nu este însă definitivă, iar reprezentanţii Primăriei au anunţat că vor formula recurs. Dacă judecătorii vor menţine hotărârea, va fi o premieră obligarea Municipalităţii ieşene să prezinte documente dintr-un dosar de achiziţie publică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.