Lovitură uriaşă din traficul cu maşini
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Lovitură uriaşă din traficul cu maşini

Firma unor italieni şi care este condusă de o contabilă din Iaşi este acuzată de o evaziune fiscală de 3,7 milioane lei.

GALERIE
masini-recuperate
  • masini-recuperate
- +
 

O contabilă din Iaşi a adus un prejudiciu de peste 830.000 euro (3,7 milioane lei) bugetului de stat după ce a efectuat mai multe operaţiuni fiscale în domeniul comerţului cu maşini. Aceasta este cea mai mare evaziune fiscală descoperită de inspectorii de la Fisc în luna septembrie şi reprezintă circa 30% din cuantumul prejudiciului total calculat la nivelul acestei luni.

Administratorul firmei SC Experience SCW, la care a fost constatată evaziunea, este expertul contabil Corina Cristina Lateş. Aceasta are şi o cotă de participare de 95% în cadrul firmei Accounting Holding LCC SRL din Miroslava, firmă cu domeniu de activitate în contabilitate şi consultanţă fiscală, şi a mai fost implicată în firmele Quepro SRL şi Cordan International. După 2008, Lateş a început să administreze firma Experience SCW printr-o altă firmă a sa, Cont-Consulting SRL, radiată între timp, iar acum apare ca administrator persoană fizică. Firma respectivă este deţinută de italienii Mauro Pasinetti (64 de ani) cu o cotă de participare de 70% şi Davide Doti (33 de ani), personaje care mai apar ca acţionari în firme din domeniul comerţului cu maşini din Italia (Madimar SRL) sau Austria (AKMS Kfz-Handels GmbH).

 
 
Afaceri în familie
 
 
Prejudiciul adus bugetului de stat a fost creat după o reţetă binecunoscută printre comercianţii de maşini second-hand aduse din străinătate. Cele 3,7 milioane lei găsite gaură în bugetul de stat sunt, în mare parte, rezultatul nevirării TVA-ului aferent unor tranzacţii efectuate cu alţi operatori economici. Una dintre metode ar fi fost încercarea de a deduce TVA de la o societate aparţinând unor francezi, ABC Construction SRL, care era inactivă la momentul efectuării tranzacţiilor. Totodată, firma administrată de Corina Lateş a avut relaţii comerciale cu firma Madimar SRL din Milano, firmă la care apar ca reprezentanţi tocmai cei doi acţionari de la Experience SCW Iaşi. Prin această companie, italienii ar fi adus diferite echipamente tehnologice în Iaşi, numai că firma nu avea cod valid de TVA, situaţie în care firma românească nu a dedus TVA. Contactată telefonic, Corina Lateş nu a dorit să ofere detalii despre modul în care i-a fost calculat prejudiciul. „Nu am ce comenta, încă nu am intrat în posesia procesului verbal. Tot ce pot să vă spun este că vom contesta procesul verbal, nu poate fi vorba despre un astfel de prejudiciu”, ne-a spus Corina Lateş.
 
 
Firma nu a avut nici un angajat din 2008
 
 
Anul trecut, firma ieşeană a înregistrat nişte rezultate financiare foarte interesante, mai ales că nu declarase nici măcar un angajat. Potrivit site-ului Ministerului de Finanţe, la finele anului trecut, firma administrată de Corina Lateş se încărcase cu datorii de peste 13,3 milioane lei şi derulase afaceri de aproximativ 9,8 milioane lei. Numai că, cheltuielile efectuate de firmă au fost duble faţă de venituri, motiv pentru care anul financiar s-a încheiat cu pierderi de peste 11,8 milioane lei. Spre comparaţie, în 2011, tot fără niciun angajat, firma derulase afaceri de 11,1 milioane lei şi înregistra şi un profit de aproximativ 834.000 lei, în timp ce cuantumul datoriilor depăşea 23,8 milioane lei. De fapt, de la înregistrarea la Registrul Comerţului în 2008, firma nu a avut niciodată angajaţi şi a mers doar în pierdere cu axcepţia anului 2011, dar mereu cu datorii de milioane lei.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.