anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Lovituri dure în PSD Iaşi. Nichita îi pune la colţ pe Răţoi şi Constantinescu

GALERIE
nichita
 • nichita
- +

Scandalul a fost declanşat de „războiul apei“ de la Paşcani. Gheorghe Nichita şi Cristian Stanciu i-au pus la colţ pe parlamentarii Florin Constantinescu şi Neculai Răţoi.

Războiul apei de la Paşcani a fost tranşat pe linie de partid, cu uşile închise. Principalul subiect la şedinţa de ieri a Biroului Politic Judeţean al PSD a fost reprezentat de conflictul care îi opune la Paşcani pe fostul furnizor local de servicii de apă-canal, Prest Serv Apa şi societatea ieşeană ApaVital.

„În Consiliul Local Paşcani, de ceva timp se discută în con­tradictoriu, punându-se în pericol inves­tiţiile europene în sistemul de apă-canal. I-am lăsat să ia singuri deciziile, dar de la o problemă administrativă s-a ajuns la lupte interne care nu duc nicăieri şi care sunt atât în defavoarea partidului, cât mai ales a po­pulaţiei Paşcaniului. La Paşcani, locuitorii au votat masiv PSD, nu USL. Ca partid, avem o mare răspundere. Este nevoie de o abordare pragmatică a situaţiei, nu de una populistă, cum este din păcate cea a senatorului Florin Constantinescu sau a deputatului Neculai Răţoi. Pantazi este un primar în care cred, dar are nevoie de susţinerea totală a partidului. Discuţiile de acolo pun în pericol un serviciu public vital pentru păşcă­neni“, a declarat primarul Gheorghe Nichita, liderul filialei judeţene a PSD.

Dezbaterile din cadrul organismului de conducere a PSD s-au finalizat cu susţinerea menţinerii ApaVital ca operator al serviciilor locale de apă-canal. CL Paşcani urmează să se întrunească imediat după Paşte într-o şedinţă extraordinară dedicată problemei apei, după ce la ultima şedinţă ordinară proiectele de hotărâre privind revenirea serviciului de apă-canal din municipiul de pe Siret în gestiunea ApaVital au fost retrase de pe ordinea de zi. Conform unor surse apropiate discuţiilor de ieri, alternativa ar fi sancţiuni extrem de dure pe linie de partid, mergând până la excluderea lui Răţoi, Constantinescu şi a unor consilieri locali din PSD.

„Pe scurt, au fost analizate cele două variante. Prest Serv Apa înseamnă un preţ mai mic deocamdată, dar cu pierderi imense, datorii foarte mari şi o infrastructură depăşită. ApaVital înseamnă un preţ al apei ceva mai ridicat, dar o capacitate investiţională incomparabil mai mare. Pe termen scurt vor exista nemulţumiri, dar beneficiile pe termen lung sunt evidente. Nu mai este loc, în sistemul actual, de «republica Paşcani». Un operator mic nu va putea face niciodată la Paşcani ce poate face ApaVital“, a apreciat liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Cristian Stanciu.

La discuţiile de ieri au fost chemaţi şi principalii susţinători ai menţinerii Prest Serv Apa ca furnizor de servicii de apă-canal, Florin Constan­tinescu şi Neculai Răţoi. Contactaţi telefonic, cei doi au negat că ar fi participat la discuţii. „Nu am fost la şedinţă. Chiar nu ştiu despre ce s-a discutat. Nici nu am discutat cu nimeni pe urmă“, a spus Răţoi. „Nu am ajuns la şedinţă, că nu mi-a permis programul. Dar întrebaţi-i pe cei care au fost acolo: primarul, viceprimarul, Răţoi“, a răspuns Constantinescu la întrebarea referitoare la conţinutul şi concluziile şedinţei BPJ.

Membri ai PSD au confirmat prezenţa la şedinţă a primarului Pantazi şi a deputatului Răţoi, Constantinescu absentând. Cei doi au venit separat la discuţii şi nu au stat în sediul partidului în acelaşi timp. „Sunt sub control judiciar. A fost Răţoi la discuţii, iar după ce a plecat, a fost sunat Pantazi, care era prin oraş şi aştepta“, a explicat un membru al PSD, sub protecţia anonimatului.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.