anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

LPF vrea să plafoneze cheltuielile salariale ale cluburilor la o proporţie din buget

GALERIE
iorgulescu
 • iorgulescu
- +

Conducătorii Ligii Profesioniste de Fotbal au declarat, marţi, după Adunarea generală de alegeri, că intenţionează să plafoneze cheltuielile salariale ale cluburilor la o proporţie din buget, după modelul spaniol, pentru a nu se mai repeta situaţia echipelor Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni, care au terminat cu greu campioantul din cauza problemelor financiare.

"Aveam această preocupare şi totul pleacă de la directorii tehnici sau de la condcerea cluburilor care nu se încadrează în bugetul pe care şi-l propun şi fac greşeli, fac contracte mai mari decât ar trebui sau alte cheltuieli pentru care nu au venituri ca să facă faţă. Împreună cu federaţia şi cu AFAN-ul ne gândim la soluţie pe care am preluat-o din Spania, să vedem cum putem să facem în aşa fel să nu mai fie jucătorii şi staff-urile tehnice neplătiţi la timp. Nu cunoaştem aceste lucruri (n.r. - că noile promovate ar avea probleme financiare), noi ne facem datoria, dăm marea sumă din bugetele lor, aceasta vine de la ligă şi o să-i chemăm şi la discuţii, avem specialişti aici, pe domnul Duru, să se uite bugetele lor şi să vedem în ce condiţii pot să ducă la final acest campionat care va începe. Nu ştiu dacă putem interveni cu plafonarea salariilor, pentru că noi putem să facem acest lucru, dar cluburile pot face contracte duble sau cu acte adiţionale, pe care noi nu putem să le vedem şi ajungem la aceeaşi situaţie", a declarat Iorgulescu, într-o conferinţă de presă.

"Spre deosebire de Liga II, în momentul în care promovezi în Liga 1, ai minimum un milion de euro asigurat din contractul de drepturi TV. Odată cu promovarea în Liga I, se schimbă lucrurile şi în privinţa parteneriatelor comerciale, pentru că e clar că ai o altă vizibilitate. Din câte am înţeles, la Hermannstadt se discută sau deja s-au parafat actele legate de un nou sponsor. În privinţa modelului spaniol, e clar că avem deja o colaborare cu AFAN, probabil că la următoarea Adunare Generală o vom supune la vot, la cea dintre sezoane. Vom introduce o procedură de mediere, jucătorii vor putea notifica AFAN în situaţia în care au întârzieri la plata salariilor, iar AFAN vine către noi şi vom avea o comisie mixtă şi vom verifica situaţia afirmaţiilor jucătorilor, vom vedea la momentul zero dacă există apariţia unor probleme şi, în felul acesta, vom încerca să fim mai intervenţionişti în raport cu cluburile care manifestă acel gen de probleme şi să nu mai ajungem în această situaţie. Plafonarea salariilor la 5.000 de euro, 10.000 de euro este o soluţie nefuncţională raportată la legislaţia UE. Dar cealaltă variantă, de plafonare raportată la procent din buget este o variantă funcţională, este o variantă pe care am discutat-o cu FRF şi este posibil ca în perioada următoare regulamentele să prevadă, nu ştim dacă imediat, dar în timp să prevadă astfel de plafoane. Cu siguranţă este un aspect care este luat în considerare, inclusiv de FRF", l-a completat pe şeful LPF secretarul general Justin Ştefan.

Iorgulescu spune că nu poate copia modelul predecesorului său, Dumitru Dragomir, şi să apară mai des în mass-media.

"Nu cred că trebuie să iau modelul celui care a fost înaintea mea şi să apar la televizor. Dacă apar la o televiziune, trebuie să apar la toate celelalte. Conferinţe de presă putem să organizăm mai multe, dar trebuie să avem nişte subiecte pe care să putem să le dezbatem Eu nu pot să-mi dau cu părerea despre echipe, jucători, antrenori, staff, cum joacă un jucător, nu pot să spun eu că nu e bun şi a jucat prost şi nu merită să joace într-o echipă. Un antrenor nu pot să-l caracterizez că e prea dur sau că e prea... Nu pot să mă implic în aşa ceva. Dacă mă înterbaţi ce ne propunem să facem, vă pot răspunde, dar nu pot fi implicat în acea, nu mai vreau să spun, mocirlă, care face vâlvă în presă. De ce? Ca să-mi fac eu vizibilă imaginea? Nu mă interesează", a spus Iorgulescu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.