Lucrare "Cina cea de taină" cu personaje exclusiv feminine, expusă în Bucureşti până în 11 octombrie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Lucrare "Cina cea de taină" cu personaje exclusiv feminine, expusă în Bucureşti până în 11 octombrie

GALERIE
Woman Unchained
  • Woman Unchained
- +

Lucrarea "Cina cea de taină" cu personaje exclusiv feminine, realizată de Irina Greciuhina, expusă în cadrul "Woman Unchained" la Arbor.art.room, mai poate fi văzută în Bucureşti până la 11 octombie.

Doar până la sfârşitul acestei săptămâni, pe 11 octombrie inclusiv, mai poate fi vizitată în Bucureşti expoziţia-fenomen "Woman Unchained" by Irina Greciuhina, în care se află pictura ce reprezintă "Cina cea de taină", celebra frescă a lui Leonardo da Vinci, cu personaje exclusiv feminine, alese de artistă pentru a reprezenta diverse epoci, rase şi culturi.

De luni, opera de artă a Irinei Greciuhina, intitulată de artistă "Unity in Diversity", va părăsi Bucureştiul. Este o lucrare masivă de trei pe doi metri, replică postmodernă la celebra frescă în care Iisus şi cei 12 apostoli sunt reprezentaţi conform poziţionării din capodopera geniului renascentist, dar ca femei. 

Expoziţia artistei din Basarabia se va muta însă în virtual, pe website-ul www.theopen-art.com, unde va fi "dezvelită" varianta în VR ("realitate virtuală") a expoziţiei "Woman Unchained", cuprinzând mult mai multe lucrări decât au putut fi aduse la Bucureşti.

Cele trei zile de Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) din acest an au reprezentat un vârf de vizitare, "Woman Unchained" (curator Doinel Tronaru) fiind văzută de numeroşi tineri aflaţi pe traseul expoziţional al galeriilor.

De luni, expoziţia se va muta în virtual pe site-ul www.theopen-art.com, unde va fi inaugurată varianta în "realitate virtuală" (VR, o tehnologie revoluţionară, fără echivalent pe site-urile de artă din România şi Republica Moldova) a expoziţiei "Woman Unchained", cu numeroase alte lucrări. În galeria virtuală de pe acest site, deja pot fi admirate două expoziţii virtuale superbe: Diana Tudose ("Inside") şi Valentina Rusu Ciobanu (portrete de scriitori din Republica Moldova).

Irina Greciuhina este o artistă basarabeană, născută în 1982 şi stabilită în Chişinău. Este preocupată de "studiul arhetipurilor feminine", de femeie ca „fenomen unic, divin şi natural în egală măsură“. A expus, printre altele, la Veneţia, unde a avut succes, dar primul ei solo show în România are loc în lunile septembrie şi octombrie, în spaţiul expoziţional Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11, sector 1, Bucureşti). "Woman Unchained" poate fi văzută în spaţiul de expoziţii Arbor.art.room din strada Transilvaniei, nr. 11, sector 1, coordonat de Victoria Nagy Vajda. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.