anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Lucrările de reabilitare la Spitalul de Copii încep în toamnă

GALERIE
semnare contract lucrari Spitalul de Copii 3 Ciuhodaru, Popa, Cristina Anton, Radu Zaharia_resize
 • semnare contract lucrari Spitalul de Copii 3 Ciuhodaru, Popa, Cristina Anton, Radu Zaharia_resize
- +

Consiliul Judeţean a încredinţat contractul de renovare şi modernizare a complexului medical unei asocieri de cinci firme. Contra sumei de 80 de milioane de lei, consorţiul va reabilita cele trei clădiri ale spitalului în patru ani şi va oferi garanţie pentru lucrări pentru o perioadă de opt ani.

După mai bine de patru luni de deliberări de la depunerea ofertelor, s-a decis cine va pune în practică proiectul de reabilitare şi modernizare a Spitalului de Copii „Sf. Maria”.

Scos la licitaţie în noiembrie trecut cu valoarea estimată de 89,66 milioane de lei, contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor a fost semnat, ieri, de preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, şi de directorul comercial al firmei ieşene SC Daroconstruct SRL, Cristina Anton. Societatea menţionată este liderul asocierii din care fac parte încă patru firme: SC Geprocon SA, SC DAS SRL, SC Concrete &Design Solution SRL şi SC X-Lab Solutions SRL.

La licitaţie s-a mai înscris compania italiană Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL şi asocierea de firme Rotary Construcţii SRL şi Design Unit SRL.

Asociată cu o altă companie din Peninsulă, firma de construcţii italiană este deja prezentă pe un alt şantier din Iaşi: consolidarea şi restaurarea Palatului Braunstein (16 milioane de lei fonduri europene, termen de finalizare aprilie 2020).

Pentru refacerea Spitalului de Copii, asocierea Daroconstruct a licitat 79,77 milioane de lei, respectiv 95 de milioane cu tot cu TVA. Durata de execuţie este de 48 de luni, dintre care primele trei sunt alocate proiectării.

„În septembrie vor începe lucrările. Se va lucra pe câte un etaj, secţiile se vor comasa şi nu se va întrerupe activitatea spitalului”, a spus preşedintele CJ. În ceea ce proveşte penalităţile, Maricel Popa a atras atenţia că, „dacă finalizarea se întârzie cu două luni, cred că se duce tot profitul, iar dacă întârzierea depăşeşte trei luni, vor trebui să aducă bani de acasă”.

Proiectul prevede lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a faţadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planşeului peste subsolul neîncălzit, realizarea sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operaţie şi cabinete medicale.

Un sistem de panouri solare va fi alternativa de producere a agentului termic necesar obţinerii apei calde de consum. Reabilitarea va duce la creşterea eficienţei energetice a celor trei corpuri componente ale complexului medical dat în folosinţă în 1970.

Ieri în proces, azi în contract

Două firme din asocierea câştigătoare (Daroconstruct SRL şi Geprocon SA) la Spitalul de Copii aparţin (sau pachetul majoritar de acţiuni aparţine) omului de afaceri Giani Canschi.

Numele acestuia a devenit cunoscut ieşenilor mai ales după litigiul prelungit pe care l-a avut cu Consiliul Judeţean pentru despăgubirile acordate în urma exproprierii imobilelor (teren şi construcţii) necesare construirii noii piste a Aeroportului.

Exproprierea s-a produs în 2011, iar procesul s-a încheiat anul trecut, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit cuantumul despăgubirilor la 1,3 milioane de euro, CJ trebuind să-i mai plătească încă aproximativ patru milioane de lei pe lângă cele două milioane stabilite iniţial.

Cu două săptămâni în urmă, reprezentanţii Daroconstruct SRL şi Geprocon SA au semnat un alt contract, cu o instituţie subordonată CJ de data aceasta, Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor.

În asociere cu o a treia firmă (băcăuană), cele două companii vor reface în următoarele 18 luni 12,5 km din DJ 208F pe traseul Heci-Tătăruşi-Iorcani până la limita judeţului Suceava. Costul licitat de consorţiul câştigător a fost de 21 milioane de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.